Speltips, Chelsea – Bournemouth 5/12: Skadeskjutet AFC får det tufft

Spelbloggare Publicerat: 4 december 2015

Vissa positiva besked har lämnats av Chelsea under de senaste veckorna och när en skadedrabbad tredjejumbo i AFC Bournemouth kommer på besök till Stamford Brigde tror vi att siffrorna kan skjuta i höjden.

Vad som hänt i Chelsea är svårt att sia; med ett till stora delar identiskt material från i fjol då man vann serien, är man nu en bra bit nere på den undre tabellhalvan med 15 hopskrapade poäng på 14 matcher, eller 4-3-7 i resultatraden.

Tycker dock att vi sett fler positiva tendenser hos Chelsea med tiden och inte minst efter uppehållet. Man inledde efter detta med en 1-0-vinst över Norwich, 0-4 mot Maccabi Tel Aviv och lyckades kamma oavgjort borta mot topplaget Tottenham på bortaplan senast.

Bournemouth drabbades snabbt av det som kan etiketteras som ett ”nykomlingssyndrom”, där spelåret öppnas starkt med en del skrällvinster och positiva prestationer, för att sedan med tiden falla ihop till standardnivå.

Enorma skadebekymmer

Nio vinstfria matcher har staplats upp av Bournemouth och att man löste oavgjort (3-3) hemma mot Everton senast var ett under. De tre baljorna gjordes allihopa från minut 80 och framåt, kvitteringen kom så sent som i den 98:e. Rena inbjudningen.

Annars är man totalt under isen och sviterna från de enorma skadeproblem tär hårt. En handfull spelare saknas: Adam Federici, Marc Pugh, Harry Arter, Artur Boruc samt Christian Atsu för att nämna några. Den redan tunna truppen blir tunnare och flera av spelarna är sådana som skulle ta plats i en startelva.

Goda nyheter för värden att burväktaren Thibaut Courtois kan vara redo att starta efter sitt långdragna skadeuppehåll.

Detta bör vara en passande uppgift för ett Chelsea som börjat hitta formen, att plocka en frisk trea mot ett mediokert, formsvagt och skadeskjutet Bournemouth, som har en tendens att falla ihop i matcher mot de bättre konkurrenterna i serien. 1-5 mot både Tottenham och Manchester City är två exempel.

Chelsea -1,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – spelas till 1,85x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Chelsea -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 5/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chelsea 1,40 williamhill logo
Oavgjort 5,25
Bournemouth 9,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,66 redbet logo
Under 2,5 mål 2,33 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: