Speltips Chelsea – Brighton 27/9: Måltorkan bryts

Martin Efvergren Publicerat: 27 september 2023

Ett alltmer pressat Chelsea gästas av Brighton & Hove Albion i den tredje omgången av Ligacupen. Matchen spelas onsdag den 27 september 2023 med avspark kl 20:45 på Stamford Bridge.

Chelsea – Brighton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chelsea inledde säsongen med en lovande prestation i premiären mot Liverpool. Då var de flesta experter eniga om att Mauricio Pochettino var på väg att göra Chelsea att räkna med igen. Fem ligaomgångar senare kan vi konstatera att vägen tillbaka till toppen fortfarande ser ut att vara lång.

Man kommer nu till det här mötet Ligacupen (EFL Cup) med två raka hemmaförluster och noll gjorda mål på de tre senaste matcherna. I lördags ställde Malo Gusto till det då han drog på sig en utvisning efter en timmes spel i hemmamötet mot Aston Villa. Det numerära överläget kunde sedan gästerna utnyttja då man gjorde matchens enda mål med dryga kvarten kvar. Därmed har Chelsea bara spelat ihop fem poäng på de sex inledande ligamatcherna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bra odds på Chelsea

Brighton & Hove Albion är på många sätta raka motsatsen till vad Chelsea är just nu. Trots att de sistnämnda tar hela deras tränarstab och trots att de köper för miljarder samtidigt som Brighton säljer för miljarder så är Brighton ändå ett bättre fotbollslag. Motsatser är de även i bemärkelsen att Chelsea, sedan länge, har förtvivlat svårt att göra mål medan Brighton med sina 18 mål är bäst i Premier League efter sex omgångar.

Roberto De Zerbis manskap har vunnit sina tre senaste ligamatcher mot Newcastle, Manchester United och senast Bournemouth och i samtliga tre matcher har man gjort tre mål. Förra veckan blev man emellertid hårt straffade då man föll med 3-2 hemma mot AEK Aten i Europa League.

Chelsea har nu fördelen av att man inte spelar i Europa och på så vis har ett luftigare spelschema än Brighton. Hos spelbolagen gäller de också som knappa favoriter inför den här matchen.

De Zerbi anpassar sig sällan nämnvärt efter motstånd och även om han roterar i startelvan så lär Brighton spela sitt spel även här. Det brukar innebära underhållande och målrika matcher och jag tror att det kan passa Chelsea i det här läget. De har stora problem med effektiviteten, men om de spelar smart bör de kunna utnyttja de omställningslägen som uppstår. Mitt speltips blir därför en rak etta, att Chelsea vinner till fina 2.50 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner
Odds: 2.50
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, onsdag 27 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo