Speltips Chelsea – Dortmund 7/3: Formstarka gäster

Martin Efvergren Publicerat: 7 mars 2023

Ett krisande Chelsea tar emot ett formstarkt Borussia Dortmund i åttondelsfinalen av Champions League. Matchen spelas tisdagen den 7 mars 2023 med avspark kl 21:00 på Stamford Bridge.

Chelsea – Dortmund

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Graham Potter har jobbat i motvind sedan han fick prestigeuppdraget att ta över Chelsea. Nu kommer man visserligen från en efterlängtad seger, men det är inte otänkbart att det är vinna eller försvinna som gäller för herr Potter inför den här returen mot Dortmund i Champions League.

Man bjöd sannerligen inte på någon klang- och jubelföreställning i lördags, men man gjorde vad som krävdes för att bärga en 1-0-seger mot bottenlaget Leeds. Inför den matchen hade man tre raka förluster och noll gjorda mål så i den bemärkelsen var det ändå ett litet framsteg.

Något mål lyckades man inte göra i den första matchen i Dortmund. Man föll då med 1-0 i en tät tillställning där hemmalaget var strået vassare.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chelsea är övervärderade

Borussia Dortmund har verkligen prickat formen i detta viktiga skede av säsongen. I fredags vann man toppmötet mot RB Leipzig i Bundesliga med 2-1 och det var lagets tionde raka seger. Den sviten innebär också att man håller jämna steg med FC Bayern då både står på 49 poäng i tabelltoppen.

Även om Edin Terzics manskap inte såg lika övertygande ut i CL-gruppspelet i höstas så gjorde man ändå vad som krävdes för att ta sig vidare. Man rådde inte på Manchester City, men man höll Sevilla och FC Köpenhamn bakom sig.

Nu har Dortmund skaffat sig ett ganska bra läge att ta sig vidare till kvartsfinal. Chelsea sitter inte ihop och även om man vann senast så ser det alltjämt ostrukturerat och uddlöst ut. Trots det gäller ändå Chelsea som favoriter att vinna den här matchen till omkring 1.90 gånger insatsen.

Som jag ser det är Dortmund undervärderade här. En rak tvåa ger omkring hela 4.20 och med tanke på var de här båda lagen befinner sig just nu vore det inte alls orimligt om tyskarna går segrande.

Chelsea har förstås ett lag som om allt plötsligt faller på plats skulle kunna nå väldigt höga höjder. Det finns dock ingenting som tyder på att det skulle ske för tillfället.

Dortmund kommer med sin 1-0-ledning och kan ligga lågt och satsa på snabba omställningar mot ett Chelsea inte alls verkar veta hur de ska agera i den sista tredjedelen. Det är en matchbild som bör passa Dortmund som handen i handsken. Mitt spel blir att Borussia Dortmund klarar minst oavgjort till 1.88 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 1.88
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, tisdag 7 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo