Speltips Chelsea – Everton 18/3: På uppgång

Martin Efvergren Publicerat: 17 mars 2023

Ett Chelsea på uppgång ställs mot bottenlaget Everton i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 18 mars 2023 med avspark kl 18:30 på Stamford Bridge.

Chelsea – Everton

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Graham Potter var nere för räkning, men reste sig på nio. Än kanske det är för tidigt att tala om att han skaffat sig arbetsro, men tre raka segrar är i alla fall en bättre grund att stå på.

I lördags kunde Chelsea följa upp 2-0-segern mot Dortmund i Champions League med en seger även i bortamötet mot Leicester. Det blev en väldigt händelserik och öppen match där Leicester definitivt inte var ofarliga. Spelmässigt har Chelsea fortfarande mycket att förbättra, inte minst relationerna mellan spelarna, men ett återvunnet självförtroende kan göra stor skillnad. Det räckte i alla fall för att besegra ett formsvagt Leicester med 3-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Everton får det tufft

Det är fortsatt tuffa tider för Everton och hoppet står nu till att Sean Dyche är rätt man för att rädda den här säsongen. Han fick en drömstart då man slog Arsenal i hans debut som Everton-manager, men därefter har det inte pekat spikrakt uppåt.

Nu kommer man emellertid från en oerhört viktig trepoängare hemma mot Brentford. Ett fint ledningsmål av Dwight McNeil redan i den första minuten gav Everton ett grepp som man sedan inte släppte. Man var stundtals ganska tillbakapressade, men man höll ut och vann med 1-0. Därmed har man tagit 25 poäng på 27 ligamatcher och placerar sig ovanför nedflyttningsstrecket inför den här omgången. Man har dock en match mer spelad än flera av lagen bakom.

När Chelsea och Everton senast möttes i den första omgången av Premier League på Goodison Park hette de respektive tränarna Thomas Tuchel och Frank Lampard. Det mötet slutade med en 1-0-seger för gästerna.

Frågan är nu hur duellen mellan Potter och Dyche kommer att arta sig. Vi kan nog räkna med att Chelsea kommer att få äga mycket boll och att Everton kommer att försvara sig kompakt. Kombinationsspelet i den sista tredjedelen kommer att bli en viktig faktor för hemmalaget och där har man inte imponerat tidigare.

Trots det tror jag att Everton kommer få det svårt att hålla ihop det här. Med segrarna kommer självförtroendet och sannolikt börjar även kemin mellan Chelsea-spelarna att visa sig alltmer. Mitt spel blir Chelsea -1 (asian handicap) till 1.75 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Chelsea -1 (asian)
Odds: 1.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:30, lördag 18 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo