Speltips Chelsea – Leeds 4/3: Ångestmöte

Martin Efvergren Publicerat: 4 mars 2023

Ett Chelsea i kris gästas av bottenlaget Leeds i den 25:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 4 mars 2023 med avspark kl 16:00 på Stamford Bridge.

Chelsea – Leeds

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Graham Potters tid i Chelsea har sannerligen inte varit någon dans på rosor. Med tre raka förluster och endast ett enda mål på de sex senaste matcherna är läget nu rejält pressat och frågan är om han överlever ytterligare en mållös match.

Det är vinna eller försvinna-läge för Potter som senast fick se sitt lag förlora derbyt mot Tottenham med 2-0. Chelseas försök till forcering slutskedet vittnade om ett lag där spelarna tappat tron fullständigt.

Som om det inte var nog med elände så gick även viktige Thiago Silva ut skadat senast och lär bli borta i mer än en månad. Därtill finns även, bland andra, Pulisic, Azpilicueta och Kanté på skadelistan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Uddlöst

Leeds United har också de en motig säsong bakom sig, men man kommer i alla fall från en seger i den senaste ligamatchen.

Nytillträdde tränaren Javi Gracia fick då en utmärkt start när man vann bottenmötet hemma mot Southampton med 1-0 efter ett sent avgörande mål av Junior Firpo. De tre poängen gör att Leeds placeras sig strax ovanför nedflyttningsstrecket inför den här helgens omgång. I veckan ställdes man sedan mot Fulham borta i FA-cupen och där blev det förlust med 2-0.

När Leeds och Chelsea möttes var det med Tuchel och Marsch på de respektive tränarbänkarna. Det mötet i den tredje omgången vann Leeds med 3-0 hemma på Elland Road.

Trots Chelseas kräftgång gäller man som relativt klara favoriter hos oddsmakarna. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.68 gånger pengarna.

Frågan är nu om Potter har tappat omklädningsrummet eller om han kan få laget att lyfta sig och därmed rädda hans jobb. Ingenting i de senaste matcherna tyder på att det är på väg att lossna. Det ser håglöst, idélöst och uddlöst ut och ett enda mål på de sex senaste är förstås katastrofsiffror för detta miljardbygge.

Det har gjorts under 2.5 mål i Chelseas sju senaste matcher och detsamma gäller i Leeds fyra senaste matcher. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål även i den här matchen till 1.90 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos Lucky Sport – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Lucky Sport
Spelstopp: 16:00, lördag 4 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo