Speltips Chelsea – Leicester 15/5: Final i FA-cupen

Simon Pålsson Publicerat: 15 maj 2021

FA-cupen är framme vid sin final på Wembley Stadium, där Chelsea spelar mot Leicester City i en direkt avgörande match om titeln.

Chelsea - Leicester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En titel har delats ut i England hittills och det är Ligacupen, där Manchester City fick lyfta pokalen efter en finalvinst mot Tottenham Hotspur.

Givetvis har man också säkrat titeln i Premier League också, men formellt sett är säsongen inte över där än. Nu ska det delas ut ännu en anrik pokal och det är FA-cupen som ska till att avgöras med en enda avgörande finalmatch på Wembley.

Vinna eller försvinna alltså.

Chelsea, som är framme i final i Champions League också, har sitt fulla fokus på den här matchen, även om man alltså har en viktig final till om två veckor, och även om man behöver gå starkt i Premier League också.

Men allt annat än starkast möjliga lag från Thomas Tuchel vore extremt förvånande inför den här drabbningen.

Det man ska ha med sig är att Mateo Kovacic inte kan spela och att Christian Pulisic är tveksam. Däremot får man tillbaka Andreas Christensen, som har varit en bärande spelare i långa perioder den här säsongen.

Dagens bästa speltips

Leicester City har en lite värre situation och inte minst mittbacken Jonny Evans har varit borta ett tag. Han har missat de två senaste matcherna i ligan, men frågan är om han vilades för att kunna spela den här finalen? Det vet vi först när elvorna släpps.

James Justin, Harvey Barnes, Gengiz Under och Wes Morgan kan med det sagt inte spela för Leicester City i den här matchen.

Vad kan man då förvänta sig av finalen? Det är inte konstigt om det blir en mer återhållsam match, med tanke på att det är två skickliga lag i sin defensiv och organisation. Det första målet kan också bli extremt avgörande i den här matchen.

Under 2,5 mål spelas till 1,72 gånger smeten hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,72
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 18:15, lördag 15 maj 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: