Speltips Chelsea – Liverpool 4/4: Framåtlutat krismöte

Martin Efvergren Publicerat: 4 april 2023

Två storklubbar på dekis gör upp när Chelsea tar emot Liverpool i tisdagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 4 april 2023 med avspark kl 21:00 på Stamford Bridge.

Chelsea – Liverpool

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Just när man trodde att Graham Potter hade rett ut stormen kom så beskedet att han får sparken. Segern mot Dortmund i Champions League räckte inte för att ge någon mer arbetsro än att en förlust mot Aston Villa skulle bli hans slutliga sänke.

Att förlora med 2-0 hemma mot Aston Villa är förstås aldrig godkänt om man företräder Chelsea. Samtidigt var det en match som dominerades nästan helt och hållet av Chelsea. Gästerna gjorde dock mål på två av sina få chanser medan Chelsea radade upp hel- och halvchanser som inte förvaltades.

Nu inleds så jakten på en ny Chelsea-manager och fram till dess kommer laget att ledas av den tidigare hjälptränaren Bruno Saltor. När han tar över ligger laget på en elfte plats med 38 inspelade poäng efter 28 omgångar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Desperat behov av segrar

Liverpool har ju som bekant en minst lika motig säsong som Chelsea. I Premier League är man visserligen fyra poäng bättre med en match mindre spelad. Till skillnad från Chelsea lever dock inte deras CL-äventyr.

Jurgen Klopp är emellertid alltjämt kvar på sin post och han kommer till det här krismötet med tre raka förluster bakom sig. I lördags fick vi ytterligare ett bevis på att Liverpool inte längre är vad vi vant oss vid. I mötet mot Manchester City hade man nämligen inte mycket att komma med. Trots att Salah gav laget ledningen kunde man inte står emot City-maskineriet som till slut malde ner Liverpool med slutresultatet 4-1.

Chelsea och Liverpool möttes senast på Anfield i mitten av januari. Den bataljen slutade 0-0 och när de nu möts igen känns utgången mycket oviss. Hos spelbolagen är det nästan helt jämnt med en mycket liten övervikt åt Chelsea som favoriter.

Vi har att göra med två lag som oftast inte har kommit upp i den kapacitet som kan förväntas den här säsongen. Ser vi till expected goals borde dock Liverpool vara klart bättre än vad tabellen visar. Och ser vi till Chelseas spel den senaste tiden så borde det ha givit fler mål och fler segrar. I synnerhet gäller det matchen i lördags.

Båda lagen är nu i desperat behov av segrar och det bör kunna borga en öppen matchbild. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.82 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.82
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, tisdag 4 april
TV: 
Stream:  viaplay logo