Speltips Chelsea – Luton 24/1: Lätt uppgift

Axel Sjödin Publicerat: 23 januari 2021

Chelsea befinner sig för närvarande i en negativ spiral vad gäller både form och resultat. Med bara 3 vinster i de senaste 10 matcherna i alla tävlingar, och speciellt efter den helt rättvisa förlusten mot Leicester i Premier Leagues förra omgång, är laget i gungning.

Chelsea - Luton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tränaren – och Chelsealegendaren – Frank Lampard fick öppna stora plånboken i somras, och storstjärnor så som Hakim Ziyech, Timo Werner och Kai Havertz hämtades in. Men de hade tyvärr inte den effekten som många hoppades på. Speciellt de två sistnämnda har misslyckats leverera utefter förväntningarna, men det är knappast dessa spelare som riskerar ryka från Chelsea.

Istället florerar rykten som säger att Lampard riskerar förlora jobbet om formen inte vänds snarast. Startelvan förväntas se annorlunda ut jämfört med förlustmatchen mot Leicester i senaste matchen, men det betyder inte att det är ungdomsakademin som kommer in. Ngolo Kante, mittfältsgeneralen, som brukar hålla ställningarna, är inte med i truppen, men Oliver Giroud som var tveksam till spel länge är nu redo för spel.

Timo Werner som vilades senast lär få starta på topp, och bakom honom Kai Havertz och Callum Hudson-Odoi. Dessa tre spelare presterade alla i senaste omgången i FA-cupen, där alla gjorde mål – och där Havertz och Hudson-Odoi även levererade var sin assist. Matchen spelades mot League 2-laget Morecambe, och slutade med en säker 4-0-seger för Chelsea.

Det ska till mycket cup-magi om överpresterande Luton ska kunna skaka Chelsea

Luton har presterat över förväntan denna säsong. Med blandade resultat befinner de sig för närvarande tryggt placerade i mitten av Championship-tabellen. Senaste matchen mot Brentford slutade med en knapp 1-0-förlust. Den kanske största förlusten i matchen var dock att mittbacken Tom Lockyer drog på sig ett rött kort i 94:e minuten, vilket betyder att han missar resan till London.

Detta är ett avbräck som laget inte behövde mot Chelseas spjutspetsar. För deras egen del är det James Collins som ska stå för målproduktionen, något som det gått sådär med under säsongen. Sex mål har det blivit hittills, en kvot som behöver fyllas på i denna match om det ska vara något snack om avancemang under söndagen.

I senaste omgången i FA-cupen lyckades Luton besegra ligamotståndarna Reading i en kampfylld match. Reading öste verkligen på för att få till en kvittering och en förlängning, dock helt förgäves. Matchen slutade 1-0. Men nollan blir inte lika lätt att hålla mot Chelsea. Med en Lampard ute på mycket tunn is, och med ett lag som kanske spelar för tränarens jobb, ser uppgiften tuff ut för gästerna. Vi spelar därmed på en Chelseavinst med -1 i europeiskt handikapp för 1.44 hos Betfair.

  Rygga spelet hos Betfair – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Chelsea -1 hcp
Odds: 1,44
Bolag: Betfair
Spelstopp: 13:00
TV:  viaplay
Stream:  viaplay

Jämför odds: