Speltips, Chelsea – Manchester City 16/4: Vi skövlar spelvärde

Spelbloggare Publicerat: 16 april 2016

Storklubbarna Chelsea och Manchester City – ena ur form och den andra i toppdito – drabbar samman i London och då är det på plats att välja sida när oddssättarna anser det vara fify-fifty på förhand.

När Chelsea först trillade ur CL-åttondelsfinalen mot franska Paris Saint-Germain och sedan FA-cupen mot Everton, då var det klappat och klart – det här spelåret är ett kolossalt fiasko från början till slut. Seriemästarna hittas inte på bättre än en tiondeplats, precis i mitten av tabellen, och även om Guus Hiddink till viss del fått skutan i rätt riktning, är det ett helt annat Chelsea kontra under fjolåret.

Gästande Manchester City var fram till den andra månaden av 2016 fortfarande en het titelkandidat i Premier League, men i takt med att resultaten blev sämre och toppkonkurrenterna fortsatte leverera, har man sjunkit allt längre ifrån toppen av kullen. Fjärdeplatsen innehas, siktet är på bronsmedaljen. Dessutom lever man kvar i nämnda Champions League, står just nu i semifinalen, efter att skickat ut samma PSG som städade undan Chelsea i rundan dessförinnan.

Fortsatt stora skadeproblem för Chelsea med bland annat John Terry och Eden Hazard borta. Backlinjen är redan tunn och om Gary Cahill, som är osäker för spel, inte kan medverka är problemen akuta. Dock positiva besked offensivt – Diego Costa är tillbaka från sin avstängning.

Oförändrat för City på skadefronten – Raheem Sterling, Vincent Kompany och David Silva är out.

Missvisande odds

Spelbolagen föreslår att det här ska vara en fifty-fifty-historia på förhand – undertecknad instämmer inte alls i det.

Givetvis borde City vara hyfsat klara favoriter på förhand, även fast det är en tuff bortabatalj. Chelsea lever fortfarande på sin nutida historia och klubbnamnet. Det är den enda förklaringen jag kan hitta till varför oddsen är nedplitade som de är.

Formen är toppad för Manchester City – på de fyra senaste fajterna, varav två mot urstarka PSG, har det blivit tre vinster och ett kryss. Fullt fokus på den här uppgiften i och med den rådande tabellsituationen också.

Chelsea stampar runt i ingenmansland och har faktiskt bara vunnit en av de sex senaste matcherna, vilka följde upp en klart bättre period, och den där trean kom dessutom mot ett hopplöst uselt Aston Villa. Efter uttågen ur FA-cupen och Champions League har spelarna sett måttligt intresserade ut och det räcker inte att komma till en match av den här kalibern med en sådan inställning.

Manchester City +0 mål (asian handicap) spelas till 1,95x.

Speltips:

Speltips: Manchester City +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 16/4
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: