Speltips Chelsea – Morecambe 10/1: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 8 januari 2021

Läget är pressat för Frank Lampards Chelsea och nu väntar en match där man har allt att förlora. Att tala om ett skrälläge för Morecambe är ändå inte aktuellt.

Chelsea – Morecambe

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Chelsea har bara vunnit en av sina sju senaste matcher och många rykten gör gällande att Frank Lampard hänger löst.

I Premier League innehar man just nu en nionde plats efter att ha tagit 26 poäng på 17 matcher. Det är förstås inte tillräckligt bra då förväntningarna var högt uppskruvade efter sommarens värvningskavalkad.

Samtidigt kan man ha viss förståelse för att resultaten inte gått deras väg beaktat att man till stora delar har ett nytt lag att spela samman. Problemet just nu är dock att utvecklingen går åt fel håll.

En seger hemma mot League Two-laget Morecambe i FA-cupen kan omöjligen rädda någonting till Lampards fördel – men däremot skulle det potentiellt kunna stjälpa hans fortsättning på posten.

På så vis är pressen stor på Chelsea och Morecambe kommer till den här matchen med fyra raka segrar. Senast besegrade man Grimsby med 3-1 i ligan och i FA-cupen kvalificerade man sig för den här rundan genom att slå Solihull Moors med 4-2 efter avgörande under förlängning.

I den haltande League Two-tabellen är man sjua efter att ha tagit 34 poäng på 20 matcher.

Defensiven är inte Morecambes styrka

Om saker och ting inte skulle gå Chelseas väg under de första 20-30 minuterna av den här matchen så finns förstås chansen att det kan komma att bli darrigt. Samtidigt är klasskillnaden mellan lagen så pass stor att det måste hållas som väldigt osannolikt att Morecambe skulle kunna stå emot här.

Chelsea är skyhöga favoriter och en bortaseger står i cirka 34.00 gånger pengarna. Även om formen hos Chelsea är svag och Lampards status är ifrågasatt så finns det fortfarande en oerhörd kvalitet i truppen som man kan förlita sig till.

Det lär bli en reservelva som får chansen här och tittar man på de spelarna som då är tillgängliga så är det ett lag som förmodligen också det hade stått sig väl i Premier League. Chelsea har kanske till och med den bredaste truppen i hela Premier League och det här lär bli en väldigt tuff uppgift för Morecambe.

Morecambes form är god men det har inte varit defensiven som varit deras främsta styrka den här säsongen. På 20 ligamatcher har man släppt in 30 mål.

Morecambes defensiv kommer av naturliga skäl prövas rejält här och frågan är om man kommer klara att hålla ihop det över 90 minuter. Så länge man håller nollan finns chansen att Chelsea blir stressade men om/när den nollan väl spräcks tror jag det kan komma att rinna iväg.

Mitt spel blir att det kommer göras över 3.5 mål totalt i den här matchen.

Speltips:

Speltips: Över 3.5 mål totalt
Odds: 1.79
Bolag: Campobet
Spelstopp: 14:30 den 10/1 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: