Speltips, Chelsea – Newcastle 13/2: Stark skrällidé

Spelbloggare Publicerat: 12 februari 2016

Fortsatt överskattade Chelsea tar emot nysatsande Newcastle i lördagens senaste match från Premier League, med avspark 18:30, på Stamford Bridge. Kan en skräll lura runt hörnet, månne?

Ladda upp spelkassan: Här hittar ni de bästa bonusarna och kampanjerna från 25 olika spelbolag!

Nja, nu ska det helt enkelt vara kört för Chelsea. Det stora klivet framåt sedan Guus Hiddinks ankomst har uteblivit, trots att han fortfarande är förlustfri som styrman, och snacket som rådde för ett par månader sedan – att siktet alltjämt är på en Europaplats – kan vi stryka som tomma ord. Det blir helt enkelt en plats i det hopplösa mittenskiktet.

För Newcastle är hoppet just – en plats i det hopplösa mittenskiktet. Fastkedjade i botten har de varit sedan starten, men nu fått upp huvudet över vattenytan. Det satsades multum under januarifönstret – flera klasspelare har anlänt; Shelvey och Townsend för att nämna ett par – och att det nu finns kvalité för att stanna kvar på säker mark, det är undertecknad närmast helt säker på.

Bra plussida på handikapplinan

Klasskillnad – möjligen.

Men Chelsea får inte till det. Det lossnar inte. Hur de än vrider och vänder på det. Fyra av de fem senaste PL-matcherna har slutat oavgjort och då har man dessutom haft en del flyt i vissa av dessa. Övrig – vinst borta över Arsenal. Imponerade förstås, men då spelade man med en man mer nästan hela matchen.

Kan inte påstå att jag håller Newcastle speciellt högt, men de blir ändå klart förstärkta av nyförvärven och väntas få tillbaka två oerhört betydande pjäser till startelvan, från den häpnadsväckande välfyllda skadelistan i Colback och Janmaat. Förstärker inte minst defensiven. Och det finns ändå kvalité.

På resande fot har Newcastle enorma bekymmer just nu – fem förluster är uppradade efter varandra – men det är inte så att man brukar bli överkörda. I fyra av dessa har man åkt dit med uddamålet och innan dess hade ett par skrällar bjudits på; vinst över Tottenham och kryss mot Manchester United exempelvis.

Annars är det bara att höja på hatten för förra veckans 1-0-vinst hemma över West Bromwich. En prestation som lovar mer inför framtiden.

Om vi pusslar ihop bitarna – Chelseas stora problem, att bara sex pinnar skiljer dem åt i serien och Newcastles senaste prestation – så är värden utan tvekan nedplitade som för stora favoriter. Newcastle +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid uddamålsförlust – spelas med glädje till 1,92 x insatsen.

Speltips:

Speltips: Newcastle +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 13/2
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chelsea 1,46 nordicbet logo
Oavgjort 4,75 titanbet logo
Newcastle 8,00 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,70 mybet logo
Under 2,5 mål 2,30 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: