Speltips Chelsea – Nottingham 13/5: Skrälläge?

Martin Efvergren Publicerat: 13 maj 2023

Chelsea tar emot ett Nottingham Forest som kämpar för att undvika nedflyttning i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 13 maj 2023 med avspark kl 16:00 på Stamford Bridge.

Chelsea – Nottingham

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Chelseas säsong kan nog inte beskrivas som något annat än ett haveri. Med fyra matcher kvar att spela har man i alla fall säkrat fortsatt spel i Premier League sedan man tog sin första seger på nästan två månader förra helgen.

Inför bortamötet mot Bournemouth i lördags hade Chelsea sex raka förluster i ryggen om vi räknar in dubbelmötet mot Real Madrid i Champions League. Man tog kommandot i matchen men resultatet var delat fram till slutskedet. Då kunde man sätta två snabba mål som gav dem segern med 3-1. Därmed har Frank Lampard nu tagit sin första seger sedan hans återkomst till tränarposten.

Chelsea ligger därmed på elfte plats i tabellen med sex poäng upp till tian Fulham.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Slår motivation klass?

Nottingham Forest kämpar för sin fortsatta existens i Premier League och de har gjort det med viss framgång på sistone. På bortaplan har man haft det tufft genom hela säsongen, men på hemmaplan har man två raka segrar bakom sig. De gör att man ligger tre poäng ovanför nedflyttningsstrecket inför den här helgens omgång.

Det var ingen brist på dramatik när Nottingham tog emot tabelljumbon Southampton i måndags. Det var tydligt att det var två lag som såg den här matchen som en måstematch att vinna då det bidrog till att det blev en vilda västern-tillställning. Forest kopplade tidigt greppet om matchen och var hela tiden i förarsätet i en match som till sist slutade med en 4-3-seger för hemmalaget.

Chelsea och Nottingham möttes senast i början av januari på The City Ground i en match som slutade 1-1. När de nu möts igen råder det ingen tvekan om att det är gästerna som har mest att spela för, men det är Chelsea som gäller som klara favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.50 gånger insatsen.

Nottingham är starka på hemmaplan med på resande fot har man åtta raka förluster i ryggen. Samtidigt har Chelsea sex raka hemmamatcher utan seger. Lampards manskap höjde sig något i den senaste matchen, men det gör knappast att de känns som pålitliga vinnare. Om motivation slår klass är det inte otänkbart att Forest kan skrälla här.

Nottingham Forest gjorde fyra mål senast och deras fyra senaste matcher har varit målrika. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.95 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.95
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 13 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo