Speltips Chelsea – Nottingham 2/9: Hög högstanivå

Martin Efvergren Publicerat: 1 september 2023

Chelsea tar emot Nottingham Forest i den fjärde omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 2 september 2023 med avspark kl 16:00 på Stamford Bridge.

Chelsea – Nottingham

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chelsea har ägnat det senaste året åt att värva ungt och sälja av alla till åren komna spelare. Det har inneburit en kraftig spelaromsättning och frågan är nu om man är redo att konkurrera med de bästa redan nu.

Insatsen i premiären mot Liverpool gav mersmak, men därefter föll man tillbaka i derbyt mot West Ham. Man ägde visserligen stora delar av bollinnehavet, men sett till skapade chanser var det inte orättvist att The Hammers vann med 3-1.

Förra helgen visade Raheem Sterling på nytt vägen då Chelsea kunde besegra Luton hemma på Stamford Bridge. I onsdags valde Mauricio Pochettino att rotera en hel del i startelvan då man besegrade Wimbledon med 2-1 i Ligacupen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chelsea-dominans

Nottingham Forest lyckades, tack vare sitt starka facit hemma på The City Ground, hänga kvar i Premier League förra säsongen. Den här sommaren har spelaromsättningen varit mindre jämfört med den smått bisarra värvningscirkus man stod för under förra säsongen.

Den faktorn borde tala till Forests fördel och ser vi till de tre inledande ligamatcherna så har det sett ganska lovande ut. I de två bortamatcherna mot Arsenal och Manchester United har man hållit ihop det på ett bra sätt och förlorat med uddamålet. I den enda hemmamatchen i ligan så här långt besegrade man Sheffield United med 2-1.

Nottingham Forests starkast lysande stjärna så här långt har varit Taiwo Awoniyi som gjort mål i samtliga tre ligamatcher. Han vilades dock i onsdags då man föll med 1-0 hemma mot Burnley i Ligacupen.

Chelsea och Nottingham Forest möttes senast på Stamford Bridge i maj och det slutade då 2-2. När de nu möts igen gäller de förstnämnda som favoriter till omkring 1.42 gånger insatsen.

Det är fortfarande lite osäkert var man har Chelsea för tillfället, men en slutsats man kan dra är nog att de i sina bästa stunder kommer vara i klass med de bästa i Premier League. Med en så pass ung och nykomponerad trupp kan dock jämnheten i prestationerna komma att svikta.

Här räknar jag ändå med att Pochettinos manskap kommer att dominera och till slut vinna. Nottingham har dock lyckats störa både Arsenal och Man United på bortaplan och det är inte otänkbart man kommer kunna kontra in ett mål även i den här matchen. Mitt spel blir att Chelsea vinner samt att det görs över 2.5 mål totalt till 1.96 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Chelsea & över 2.5 mål
Odds: 1.96
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 2 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo