Speltips, Chelsea – Scunthorpe United 10/1: Revansch efter fjolårsfiaskot?

Spelbloggare Publicerat: 9 januari 2016

Guus Hiddink är en uttalad FA-cupfantast och med titelchansen i serien borta, kommer hans Chelsea satsa stenhårt på den historiska cupen. Då ska väl bara Scunthorpe United, i League One, värjas undan utan problem?

Vem minns inte fjolårets fatala fiasko när Chelsea, som också blev seriemästare samma år, trillade ur FA-cupen redan i den fjärde rundan – hemma mot Bradford, som också huserar i League One. Faktum är att de blåa från London ledde med 2-0 till strax innan halvtid, för att sedan falla ihop totalt. Slutresultatet: 2-4.

Som bekant har det varit ett hektiskt spelår för Chelsea. Mästarna har varit nere och cirkulerat på den undre tabellhalvan från start; till slut skeppades också José Mourinho ut, till plats för Guus Hiddink. Han har inlett med två kryss – hemma mot Watford och borta mot Manchester United – och vann nu senast med förkrossande 3-0 borta över Crystal Palace.

Scunthorpe United hittas även de på den undre tabellhalva i sin division, den tredje, men hör till skillnad från Chelsea också hemma där. Avståndet upp till de positiva kvalplatserna och det helröda tabellområdet är dock nästan lika stort, men undertecknad skulle bli mer förvånad om de var uppe och nosade på de först- snarare än de sistnämnda.

Satsar hårt på cupen

Vi har inte fått klara besked från Guus Hiddink ännu; hur pass mycket hans Chelsea ska rotera, men indikationer på att det inte är så mycket har vi däremot fått. Dessutom var det just Hiddink som förde Chelsea till deras FA-cuptitel 2009/10. Senast var dock 2011/12.

– När jag kom hit sa vi att vi behöver vissa mål – något du sätta med en storklubb. Fjärdeplatsen i Premier League är svår, men då är det två mål kvar, varav ena är FA-cupen. Det är ett stort mål för den här spelargruppen, berättar Hiddink enligt Sky Sports.

Förstås stort fokus på cupen i och med fiaskot i serien. Skulle rädda upp det hela, till viss del. Och Hiddink kan ju uppenbarligen det där med att coacha en klubb till framgångar i diverse cuper.

Eden Hazard, Radamel Falcao och Luic Remy är skadade för Chelsea – men det är inte så pass stora avbräck. Den förstnämnda har inte alls kommit upp i nivå och att de sistnämnda lämnas utanför truppen innebär bara att Diego Costa med all sannolikhet startar, även om det blir rotation på vissa positioner.

Utan att kunna överdrivet mycket om Scunthorpe, känns det som att de möter Chelsea vid helt fel tillfälle och värden spelas med -2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tvåmålsvinst – till acceptabla 1,95x.

Speltips:

Speltips: Chelsea -2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 10/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chelsea 1,22 betrally logo
Oavgjort 7,50 unibet logo
Scunthorpe United 17,00 titanbet logo
Över 2,5 mål 2,20 unibet logo
Under 2,5 mål 1,75 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: