Speltips Chelsea – Southampton 18/2: Pressade lag

Martin Efvergren Publicerat: 17 februari 2023

Det är två pressade lag som ställs mot varandra när Chelsea tar emot Southampton i den 23:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 18 februari 2023 med avspark kl 16:00 på Stamford Bridge.

Chelsea – Southampton

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Kvantiteten av spelare går inte av för hackor i Graham Potters Chelsea, men frågan är om vinterns alla värvningar har förbättrar hans möjligheter att få resultat här och nu.

I lördags stod Chelsea för en första halvlek borta mot West Ham som lovade gott. I andra halvlek mattades man av och med sig fick man bara ett 1-1-resultat. Därmed har man kryssat i sina tre senaste ligamatcher och i PL-tabellen är man inte bättre tia.

Insatsen i Dortmund i Champions League i onsdags var inte heller den dålig, men det är uppenbart att man har problem att få till det i den sista tredjedelen. Dortmund höll nollan och vann med 1-0 och därmed har Chelsea endast gjort ett mål på sina fyra senaste matcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En måstematch för Potter

Tabelljumbon Southampton har sjunkit som en sten de senaste månaderna och läget är nu kritiskt. I ligaspelet har man tre raka förluster och totalt har man endast skrapat ihop 15 poäng på 22 matcher. Avståndet upp till Leeds ovanför strecket är därmed fyra poäng.

Nathan Jones ledde laget i förra helgens hemmamöte mot Wolverhampton som skulle komma att bli hans sista som huvudtränare. Trots att man var en man mer från den 27:e minuten på grund av en Wolves-utvisning och trots att man tog ledningen så blev det ändå förlust med 2-1. Med andra blev det en förlust modell tyngre för The Saints.

Chelsea och Southampton möttes senast i slutet av augusti och då var det faktiskt de sistnämnda som gick segrande med 2-1. När de nu möts igen gäller dock Chelsea som stora favoriter.

Vi har att göra med två pressade lag och det bör kännas av. Om Chelsea inte lyckas få hål på Southampton tidigt kan det nog mycket väl bli frustrerat både på plan och läktaren. Trots det tror jag att Potters manskap kommer att lösa tre poäng i den här måstematchen mot jumbon på hemmaplan. Mitt spel blir att Chelsea vinner och att det görs under 3.5 mål totalt till 1.97 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner & under 3.5 mål
Odds: 1.97
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 18 februari
TV: 
Stream:  viaplay logo