Speltips, Chelsea – Southampton 3/10: Vi tar ställning på målmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 3 oktober 2015

Vi tar oss till London och Stamford Bridge, där mästarna Chelsea väntar för Southampton – en krismatch som luktar målsnål.

Det skulle handla om toppen, var tanken. Istället handlar det om någonting annat – att hitta ur sina formdippar, att komma närmre den övre tabellhalvan.

Bättre än så har dessa två inte presterat helt enkelt. För mästarna Chelsea ser det absolut värst ut; med snåla åtta pinnar på sju matcher är man placerade på fjortondeplatsen och det är nästan så att titelstriden kan glömmas bort redan nu, men det finns förstås fortfarande mycket att spela om – Europabiljetterna.

Southampton väntades inte vara och fäktas om medaljerna direkt, men alltjämt kunna utmana om Europaplatserna. Man har, utan tvekan, material för det, men inte fått till det helt och är bara en pinne och fyra platser ovanför Chelsea.

Underspelet bör vara favorit

Är inne på att det här kan bli en tät match, där båda sidorna får det svårt att dyrka upp varandras försvarslinjer.

Hittills under spelåret har Chelseas matcher varit målrika – försvarsspelet under all kritik – men det är också för att man blivit så pass sårade när matchbilderna ska föras.

Det är bara tidsfråga innan man ska få ordning på defensiven och senast man stod inför en stormatch, mot Arsenal för två veckor sedan, steppade man upp rejält, inte minst i försvarsspelet. 2-0 skrevs vinstsiffrorna och det var seriespelets enda hållna nolla.

Nu står man med ett defensivt och offensivt avbräck, där det sistnämnda är klart större än det första. Keepern Thibaut Courtois är out, men framförallt Diego Costa på topp. Minskar målmöjligheterna stort.

Säker på att Southamptons prioritet ett blir försvarsspelet, för att sticka iväg i omställningsmöjligheter. Man har inte imponerat hittills och haft svårt att hitta nätet, i alla fall på bortaplan, där man skiljer sig enormt från hemma. De två senaste seriematcherna – mot väntade bottenlagen Watford och West Bromwich – har slutat mållösa.

Och ja, på pappret vill jag mena att båda sidornas bästa sida är – försvarsspelet.

Förra årets båda möten slutade 1-1 – nu tror vi på ännu en målsnål batalj. Underspelet på 2,5-målslinan bör, i min bok, vara hyfsat klar favorit mot övern och när vi får 1,95 x fläsket för det så tvekar jag inte en sekund på att investera polletterna. Bör vara spelbart fem punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 3/10
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chelsea 1,85 betsson logo
Oavgjort 3,75 ladbrokes logo
Southampton 4,85 comeon logo
Över 2,5 mål 1,94 unibet logo
Under 2,5 mål 1,95 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: