Speltips, Chelsea – Stoke 5/3: Med blickarna på annat håll

Spelbloggare Publicerat: 5 mars 2016

Med blickarna på annat håll finns risken att Chelsea kommer lite ofokuserat till hemmafajten mot ett Stoke som vunnit tre raka matcher. Kan en skräll lura runt hörnet, månne?

Chelsea arbetar febrilt för att plåstra till såren från det kolossala fiaskot under den första delen av spelåret. Guus Hiddink har fått skutan i rätt riktning och de blåa från London har blossat upp som en liten utmanare till Europa League-platserna – från tiondeplatsen skiljer åtta pinnar upp dit. En omöjlighet att hämta in det? Absolut inte.

Även Stoke är inblandade i den här fajten och har en snäppet bättre utgångsposition från sjundeplatsen, med fem poäng upp till femman Manchester United. Det har varit lite upp och ner under hela spelåret – känslan är att de inte nått upp i hundra procent; detta Stoke ska kunna utmana toppen. Kanske inte den absoluta, men i alla fall topp fyra. Oerhört underskattade.

Möter PSG i veckan

Förstår inte alls varför de nedplitade oddsen på 1×2-marknaden är som de är. Chelsea anses vara storfavoriter – och det är ofta så; att mästarna lever lite på sitt namn och nutida historia medan Stoke i allmänhet är extremt underskattade.

Och nu väntar returmatchen mot Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain i början av nästa vecka för Chelsea. Blickarna är såklart redan riktade mot den fajten och det är inte helt uteslutet med viss rotation. Spelarnas fysiska och psykiska kapital ska sparas – att komma med tröttkörda startpjäser till en CL-retur vore att skjuta sig själva i foten.

Råder skadeproblem på försvarsfronten för Stoke, men ersättarna håller helt okej klass och Chelsea har bland annat Pedro, Terry och Kenedy osäkra för spel.

Vill inte påstå att Stoke briljerat på sistone, men tre raka vinster är tre raka vinster – moralhöjande. Kanske extra mycket att kunna fixa positiva resultat fastän det finns mer att önska av prestationerna. Det tyder i alla fall på – styrka.

Det omvända mötet vann Stoke med 1-0. Svårare att lösa tre pinnar nu, men en åtminstone? Gästerna spelas med +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsförlust – till 2,08 x polletterna hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Stoke +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,08 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 5/3
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chelsea 1,53 williamhill logo
Oavgjort 4,42 unibet logo
Stoke 7,50 betsson logo
Över 2,5 mål 1,85 redbet logo
Under 2,5 mål 2,05 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: