Speltips, Chelsea – Watford 26/12: Målspelar till nära dubbelt

Spelbloggare Publicerat: 25 december 2015

Guus Hiddink har fått äran att försöka få det sjunkande skeppet Chelsea flytande. I hans första match möter mästarna ett formstarkt och omställningsskickligt Watford. Öppnar det för mål, månne?

Till vissas glädje, andras förtvivlan skeppades José Mourinho bort från tränarposten i Chelsea – på nytt. Vem kunde tro det för runt ett halvår sedan? Hur som helst; de blåa från London är alltjämt i en prekär situation där man bara har tre pinnar ner till det röda tabellområdet, 11 till Europaplatserna och 20 till ettan Leicester.

Toppstrid kommer det, förstås, inte bli på tal om. Resterande del av spelåret får ses som en startbräda inför kommande dito, bortsett från de inhemska cuperna och Champions League där man fortfarande flyter.

Watford, som kom upp från Championship inför året, har slagit på den stora trumman och är bara en pinne från såväl CL-kvalbiljetten som EL-biljetten. De har överraskat rejält och det till stor del tack vare den finurliga anfallsduon bestående av Troy Deeney och Odion Ighalo samt den defensiva stabiliteten. Nollan är just nu hållen i tre raka matcher och fyra i följd vunnits. Senast – 3-0 hemma mot Liverpool.

Snabbheten blir att se upp med

Borde kunna bli 90 sevärda minuter, detta. Det är klart att det är svårt för Guus Hiddink att sätta sin prägel på laget på så pass kort tid, men prestationen senast mot Sunderland var en av de bästa under hela spelåret och spelarna kan säkert få en liten boost av tränarbytet. Relationen mellan vissa spelare och ”Mou” var ju, som bekant, inte den bästa.

Spelförande ska Chelsea vara och de väntas skölja framåt i attack efter attack – men då är risken att det smäller åt andra hållet, åtminstone vid ett tillfälle.

Watford har ett utpräglat och snabbt kontringsspel där vindsnabbe Odion Ighalo blir ett hot att se upp med. En högt stående backlinje med tröga John Terry i mittlåset kan få det svårt att hänga med i svängarna.

Målpotentialen är stor och att det smäller åt båda håll likaså. BLGM – ja spelas till acceptabla 1,95 hos William Hill.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 26/12
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chelsea 1,53 betrally logo
Oavgjort 4,50 nordicbet logo
Watford 8,00 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,10 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: