Speltips, Chelsea – West Bromwich 13/1: Ny måstematch för mästarna

Spelbloggare Publicerat: 13 januari 2016

Trots mörkret som råder har Chelsea inte tappat hoppet om att plocka en av Europaplatserna och när man, i kalasform, välkomnar West Bromwich till Stamford Bridge har vi svårt att se det sluta på något annat sätt än med en hemmavinst. En klar sådan, möjligen?

Faktum är att Chelsea hittas två placeringar och tre pinnar under sina motståndare här, West Bromwich. Vem kunde tro att det skulle se ut så inför säsongen?

Mästarna har, som bekant, haft det miserabelt och sedan starten cirkulerat runt på den undre tabellhalvan, men nu verkar det som att allt håller på att vända. Efter att José Mourinho skickades bort och Guus Hiddink plockats in, har skeppet helvänt – riktar uppåt i tabellen.

7-5-8 är en fin resultatrad för ett West Bromwich med avsaknad av stjärnor. Stabilitet har varit ledordet och det visar såväl vari tabellen man hittas och den fina defensiven. Tony Pulis har satt en typisk Pulis-stämpel över klubben. På gott och ont…

Enda nämnvärda avbräcken är på Chelseas Eden Hazard och WBA:s Jonas Olsson.

Chelsea får förtroendet

Guus Hiddink har talat om att så länge som möjligheten att plocka en av Europabiljetterna lever vidare, kommer man inte börja slussa in juniorer i startelvan eller experimentera huvudlöst. Målet är klart. Chelsea ska ut i Europa på nytt – och då är det mer eller mindre bara treor som räknas framöver.

Det blir också klarare och klarare att Chelseas kris till stor del berodde på José Mourinho och hans relation till vissa av stjärnspelarna, som nu börjat hitta tillbaka och leverera. För en och en halv vecka sedan stod man för årets prestation när Crystal Palace sopades undan med hela 3-0 – på bortaplan.

Nu senast avancera man också vidare i FA-cupen efter 3-0 hemma mot Scunthorpe United. En match som kontrollerades fullt ut och trots att det bara var tre dagar sedan den matchen spelades och man skickade ut en stark startelva borde den fysiska statusen vara okej. WBA fick bara 2-2 hemma mot Bristol City – där fick man slita rejält och de ordinarie som medverkade där lär vara slitna…

Skulle bli förvånad om pånyttfödda Chelsea inte kammar fullt här och siffrorna kan absolut skjuta i höjden mot ett mediokert, om än hyfsat formstarkt, West Bromwich.

Chelsea -1,25 mål (asian handicap) spelas till dubbelt betalt.

Speltips:

Speltips: Chelsea -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 13/1
TV:  viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chelsea 1,44 williamhill logo
Oavgjort 5,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
West Bromwich 9,50 titanbet logo
Över 2,5 mål 2,02 redbet logo
Under 2,5 mål 1,85 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: