Speltips Chelsea – Wimbledon 30/8: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 30 augusti 2023

Chelsea är storfavoriter då man gästas av AFC Wimbledon i den andra omgången av Ligacupen. Matchen spelas onsdag den 30 augusti 2023 med avspark kl 20:45 på Stamford Bridge.

Chelsea – Wimbledon

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chelsea har en tuff säsong bakom sig och spelaromsättningen har varit enorm det senaste året. Nu står hoppet till att Mauricio Pochettino kan få ihop det här unga och mycket talangfulla manskapet som han förfogar över.

Resultatmässigt har inledningen av säsongen inte varit strålande, men spelmässigt verkar man helt klart vara på rätt väg. Redan i ligapremiären mot Liverpool visade man goda tendenser i en jämn och tempostark match som slutade 1-1. Därefter tappade man lite momentum då man föll mot West Ham trots stort bollinnehav. I fredags kunde man så studsa tillbaka och besegra Luton med 3-0. Raheem Sterling gjorde två av målen i den matchen och han har verkligen varit i gott slag under säsongsinledningen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Säsongens höjdpunkt

AFC Wimbledon var ett bottenlag i League Two förra säsong då man klarade att hänga kvar med knapp marginal. Den här säsongen har man så inlett på ett betydligt bättre sätt då man alltjämt är obesegrade efter sex spelade tävlingsmatcher.

I ligaspelet har man spelat fem matcher och totalt tagit nio poäng. I lördags spelade man 1-1 hemma mot Forest Green Rovers och dessförinnan hade man två raka bortasegrar mot Colchester och Sutton. Främsta meriten så här långt är emellertid segern mot Coventry i den första omgången av Ligacupen (EFL Cup). Man vann då hemma med 2-1 efter att ha vänt ett underläge i slutminuterna.

Nu väntar så säsongens match för Wimbledon och dess supportrar då man gästar lokalrivalen Chelsea i den här andra rundan av Ligacupen. Man gör det förstås som stora underdogs då en rak tvåa på den här matchen ger omkring 19.00 gånger insatsen.

Chelsea är visserligen hårt skadedrabbade, men man spelar inte i Europa den här säsongen och bör således kunna lägga större vikt vid den här turneringen. Det bör innebära att Pochettino kan ställa en relativt ordinarie elva på banan och då ska det mycket till för att Wimbledon ska kunna störa. Chelsea är ett lag som behöver svetsas samman och som behöver vinna matcher. Jag tror att man tar det tillfälligt i akt här. Mitt spel blir Chelsea -2.5 (asian hcp) till 2.05 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Chelsea -2.5 (asian hcp)
Odds: 2.05
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, onsdag 30 augusti 2023
TV: 
Stream: