Speltips, Chievo – Sampdoria 2/11: Gästerna underskattas

Spelbloggare Publicerat: 2 november 2015

Vankas mittenmöte i italienska Serie A mellan Chievo och Sampdoria. Vi håller den ena parten som starkare och med en bättre formkurva får de vårt förtroende.

Tolvan mot nian. Inte helt oväntade resultat som åstadkommits av dessa två – Chievo har kammat ihop tre vinster, tre kryss och fyra förluster. Omvänt för Sampdoria; 4-3-3 i den raden. Med andra ord bara tre pinnar som skiljer dem åt – ett avstånd som nu Chievo alltså kan kvittera, eller helt enkelt utökas.

Den parallella matchen med denna, mellan Empoli och Palermo, och just denna är de som ska knyta ihop omgång 11. Sampdoria kan faktiskt skapa kontakt med toppen vid händelse av en trea – skulle vara en pinne under Europaplatserna – medan Chievos drömmar om en plats i toppen kommer förbli just drömmar, men ett stabilt avstånd till botten vore förstås skönt att få.

Oddsen skevt fördelade

Håller, som ni kanske förstått, Sampdoria som den bättre parten här. Över ett helt spelår ska det skilja en hel del och därför känns det smått underligt att Chievo faktiskt presenteras som så pass stora favorit – 1×2-marknaden står i 2,10-3,35-4,00.

Hemmafördelen är stor, men Chievo ska inte vara mer än knappa favoriter här. Det är i alla fall min bestämda åsikt.

En del yttre faktorer som också talar för att Sampdoria ska kunna lösa ett positivt resultat här. Chievo saknar en del ordinarie spelare; Nicolas Frey och mittfältarna Nicola Rigoni samt Perparim Hetemaj. Sampdoria har mer eller mindre hela truppen intakt.

Och sen det här med formen. Chievo öppnade spelåret fantastiskt, men nu fallit ihop – kanske till normal nivå? – och har tre förluster i följd, fem utan vinst. Sett uddlöst ute på planen.

Det är väl det faktum att matchen spelas på bortaplan, där man inte varit speciellt bra, som talar emot Sampdoria – men annars ser jag inte varför de skulle misslyckas med att hämta någonting av värde här. Formen är helt okej; kryss mot Empoli senast och 4-1-vinst mot Hellas Verona dessförinnan. Halvdan prestation mot de förstnämnda, men det vilades också en del pjäser.

Sampdoria +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2 – spelas till 1,85x.

Speltips:

Speltips: Sampdoria +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 2/11
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chievo 2,10 bwin logo
Oavgjort 3,35 mybet logo
Sampdoria 4,00 nordicbet logo
Över 2,5 mål 2,30 redbet logo
Under 2,5 mål 1,66 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: