Speltips Chile – Paraguay 25/6: Eldprov

Simon Pålsson Publicerat: 24 juni 2021

Chile hoppas utmana långt i Copa America, men har än så länge inte imponerat mer än nödvändigt. Mot Paraguay är man knappa favoriter.

Chile - Paraguay

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Om det är någonting vi vet med Chile är det att landslaget är väldigt svåra att slå och att det krävs mycket av en motståndare för att avgå med tre poäng när man möter Chile. Det spelar ingen roll om det är en träningslandskamp, VM-kval eller Copa America.

Det visas inte minst av det faktum att Chile har fyra matcher som har slutat 1-1 bland sina fem senast spelade matcher. Det är alltså inte bara oavgjorda resultat som är gångbart, det är 1-1 och underspelet (2,5) som verkligen brukar sitta som en smäck när Chile spelar.

I Copa America 2021 har man spelat ganska lovande hittills. I den första matchen fick man med sig 1-1 mot Argentina efter en ny stark defensiv insats och därefter har man 1-0 mot Bolivia och 1-1 mot Uruguay att visa upp. En helt okej start av ett landslag som har som ambition att växla upp när det kommer till slutspelet.

Fyra av fem lag kommer att gå vidare, så Chile är redan klara för att få spela i kvartsfinalen. Väl där vet vi sedan tidigare att allting kan hända, men det är en klar fördel om man kan sluta minst tvåa i gruppen och få en enklare väg i slutspelsträdet.

Hur som helst är Chile favoriter mot Paraguay, men det är samtidigt ett lag som man har förlorat två raka matcher mot i VM-kval. Däremot har matcherna minst fyra år på nacken och det kanske inte är helt relevant idag.

Paraguay imponerar stundtals

Paraguay tog en välbehövlig premiärvinst mot Bolivia och säkrade därmed, vad det verkar, en slutspelsplats i Copa America direkt. Därefter stod man över en omgång innan man föll med uddamålet, 1-0, mot Argentina i den senaste omgången.

En vinst där hade varit väldigt meriterande för Paraguay, men man har kanske inte riktigt höjden att stå emot de allra bästa lagen. Nu väntar matcher mot först Chile och sen Uruguay. Det blir inga enkla tillställningar.

Å andra sidan har Chile som bekant förtvivlat svårt att vinna sina matcher och det raka krysset brukar vara gångbart på deras matcher. Mot Paraguay kan jag tänka mig att vi åter får se en tät historia. Man ska helt enkelt inte underskatta Paraguay i det här skedet.

X (oavgjort) spelas till 3.00 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3.00
Bolag: William Hill
Spelstopp: 02:00, fredag 25 juni 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: