Speltips, Chile – Peru 30/6: Hörnspel testas i heta semifinalen

Spelbloggare Publicerat: 29 juni 2015

Den första semifinalen i Copa America väntar och det är värdlandet Chile som ryker ihop med Peru. Oddssättarna täcker resultatmarknaderna väl, och värdet hittas istället på hörnmarknaden.

Chile kryper allt närmare finalen och sin första Copa America-titel någonsin. Värdlandet var utpekat som en av de stora favoriterna och har hittills hållit för förväntningarna; gruppspelet toppades med två vinster – mot Ecuador och Bolivia – samt ett kryss mot Mexiko. I kvarten väntade svårspelade Uruguay, vilka man vann med knappa 1-0 mot. Målet kom så sent som i den 81:a minuten efter att ha spelat med en man per på planen i runt tjugo minuter.

Och visst var det en rättvis vinst som plockades. Statistiken talar för sig självt, bollinnehavet var 70-30, skotten 12-5 och på mål 7-2. Eftersom Brasilien åkte ur turneringen redan i kvarten, är man just nu favoriter till att vinna allt, med stark konkurrens av Argentina.

Det kollektiva jobbet som läggs ner i defensiven imponerar och så även att nollan hållits i tre av fyra matcher. Mot Mexiko släpptes förvisso tre baljor in, men de där plumparna kommer och inte heller spelar de speciellt stor roll när man själva även målar tre gånger om.

Peru fixade oväntat andraplatsen i grupp C med resultatraden 1-1-1 och målskillnaden 2-2 och avverkade sedan Bolivia i kvarten med stabila 3-1 efter att Paolo Guerrero stänkt in ett hattrick. Finns kvalité i truppen att kunna pressa de allra bästa, vilket visades i premiären mot Brasilien där man var sekunder från att fixa oavgjort och kryssmatchen mot Colombia, och helt borträknade ska man därför inte vara i den här semifinalen.

Lite förvånande är det vilken stor anfallsvilja Peru visat upp. Visst, det blev bara två gjorda mål i gruppspelet, men då möttes ju också Brasilien och Uruguay – två av turneringens största förhandsfavoriter.

Underspelet ska vara klar favorit

Trots Perus fantastiska prestationer hittills är det helt korrekt att Chile ska ha en stark favoritstämpel och att 1×2-marknaden står i 1,50-4,20-8,50 köper jag direkt. Hittar inte några värdeluckor och väljer istället att fokusera på hörnmarknaden där oddssättarna gjort ett mindre bra jobb.

Vi kan räkna med att Chile kommer vara spelförande och inneha ett stort bollinnehav. Peru får främst satsa på att spika igen bakåt och satsa på omställningsmöjligheterna som lär komma i takt med att Chile pushar upp positionerna.

Hur som helst, är det några som ska lösa hörnsparkarna – är det Chile. Men vi har fått se ett värdland som attackerar främst centralt och inte varit speciellt hörnglada såhär långt i turneringen, och vi tror att det fortsätter på samma spår här.

Hörnstatistiken i Chiles matcher har sett ut som följer: 2, 6, 5, 8. Linan är nu på 9,5 och för Peru har hälften av matcherna klivit under den.

Oavsett om Chile hamnar i ledning lär de fortsätta styra matchbilden, i alla fall till det absoluta slutskedet av matchen och då blir det färre slumpbollar och i sin tur – sannolikt färre hörnor.

Både statistiken och den väntade matchbilden talar för underspelet och det spelas till 1,85x hos Bwin. Spelbart åtminstone sju-åtta punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Under 9,5 hörnor
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 01:30, natten mot tisdag 30/6
TV / Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chile 1,50 williamhill logo
Oavgjort 4,20 nordicbet logo
Peru 8,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,25 mybet logo
Under 2,5 mål 1,72 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: