Speltips, Colombia – Argentina 17/11: Skadeskjutna gäster får problem

Spelbloggare Publicerat: 16 november 2015

De sydamerikanska jättarna Colombia och Argentina möter varandra i VM-kvalet på Estadio Metropolitano Roberto Meléndez, varifrån vi väljer sida.

OBSERVERA! Avspark 21:30.

Två av de största fotbollsnationerna i Sydamerika – det är vad vi har att brottas med här. Trots de maktfaktorer de är, hittas de båda på den undre halvan av kvaltabellen. Rådande kriser? Nja, det vore att ta i – men visst början nöden smyga närmare inpå.

En vinst, ett kryss och en förlust har Colombia löst i matcherna mot Peru, Uruguay och Chile medan Argentina har två oavgjorda samt en förlust mot Ecuador, Paraguay och Brasilien. Fyra respektive två pinnar på tre matcher vardera.

Intressant fakta är att tre av de fyra senaste inbördesmatcherna – spelade mellan 2011-2015 – slutat mållösa. Senast för fem månader sedan, i Copa America-kvartsfinalen som de ljusblåvita till slut vann efter en rafflande straffläggning. För den intresserade finns under 0,5 mål till 7,0 x insatsen hos Mybet – vi väljer dock att investera på en annan marknad.

Värden får förtroendet

Vill absolut inte få det till att Colombia ska vara storfavoriter – det här har alla möjligheter att bli en tät, jämn och underhållande batalj – men värdet tycker jag finns hos dem av oddsen som är ute just nu.

Den var kanske inte helt stenklar, men 2-0-vinsten i premiären mot Peru imponerande ändå. Därefter åkte man på rejäl knock, förlustsiffrorna skrevs 0-3 borta mot Uruguay. En katastrofal prestation, förstås. Man vart rejält sårade vid bolltapp och lyckades inte hålla ihop lagdelarna överhuvudtaget.

Därför mycket passande att man åter fixade ett positivt resultat nu senast; 1-1 i en svår bortamatch mot Chile, som dessförinnan hade två kammat fullt trots svårt spelschema. Goda tendenser visades upp och nu är Colombia åter tillbaka, hemma i Barranquilla med boostat självförtroende.

Argentina har inte alls fått till det; gjorde förvisso en riktigt vass första halvlek mot Brasilien senast, men tappade rejält avslutande 45. Målskyttet är ett stort problem – endast en balja har gjorts på de tre första matcherna – och det är kanske inte så underligt med tanke på att stjärnorna Leo Messi, Sergio Agüero samt Carlos Tevez, skadade, saknas. Enorma avbräck. Gästerna kommer få problem i dessas frånvaro…

Lutar åt den raka vinsten för Colombia, men vi halvförsäkrar oss med att få halva insatsen tillbaka vid oavgjort. Med andra ord: Colombia -0,25 mål (asian handicap) spelas till fina 1,96x hos 10Bet.

Speltips:

Speltips: Colombia -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:30, tisdag 17/11
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Colombia 2,35 betsson logo
Oavgjort 3,20 bwin logo
Argentina 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,65 betstarsknapp logo
Under 2,5 mål 1,55 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: