Speltips Colombia – Jamaica 8/8: Uppstickarmöte

Martin Efvergren Publicerat: 7 augusti 2023

De positiva överraskningarna Colombia och Jamaica gör upp i åttondelsfinalen av VM 2023. Matchen spelas tisdag den 8 augusti med avspark kl 10:00 svensk tid.

Colombia – Jamaica

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Colombia hade inga högre förväntningar på sig inför detta VM, men skrällsegern mot Tyskland i gruppspelet var respektingivande. Den vinsten gav dem till slut också gruppsegern före Marocko. Därmed eliminerades, något oväntat, både Tyskland och Sydkorea.

Colombianskorna inledde turneringen på bästa sätt då man besegrade Sydkorea med 2-0 i premiären. Det 18-årige stjärnskottet Linda Caicedo presenterade sig då direkt genom att göra ett av målen. Det var sedan också hon som visade vägen i den sensationella 2-1-segern mot Tyskland.

Med två raka vinster var Colombia redan klara för avancemang inför den sista gruppspelsmatchen mot Marocko i torsdags. Det bidrog säkerligen också till att prestationen försämrades då man föll med 1-0 i den matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Colombia är favoriter

Precis som Colombia så fällde även Jamaica en av de stora då man kunde slå ut Brasilien i gruppspelet. Jamaica gick genom tre matcher med en målskillnad på totalt 1-0 vilket innebar att man knep andraplatsen efter Frankrike.

Detta jamaicanska landslag som knappt hade råd med flygbiljetterna till Australien har nu alltså gått genom ett gruppspel mot storheter som Frankrike och Brasilien utan att släppa in ett enda mål. Man inledde med att spela 0-0 mot Frankrike och därefter tog man en nödvändig 1-0-seger mot Panama. Den avslutande matchen mot Brasilien slutade sedan, efter en hel del dramatik, även den mållös.

Nu väntar så en intressant åttondelsfinal mellan två av turneringens mest positiva överraskningar. På pappret har Colombia emellertid det något vassare laget och de gäller som favoriter till omkring dubbla insatsen.

Med tanke på Jamaicas oerhört solida defensiv så lär det dock bli en tuff utmaning för Colombia att spräcka deras målnolla. Jag räknar med att de sistnämnda kommer att föra spelet mot en kompakt jamaicansk defensiv och mycket talar för att det kommer att bli en mer tillknäppt tillställning. Spelbolagen lutar också tydligt åt att det kommer att bli målsnålt då underspelen inte ger mycket till utdelning. Mitt spel blir därför att båda lagen inte gör mål till 1.66 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM – Nej
Odds: 1.66
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 10:00, tisdag 8 augusti 2023
TV:  viaplay logo
Stream: