Speltips Colombia – Venezuela 17/6: Sen match

Simon Pålsson Publicerat: 17 juni 2021

Med avspark så sent som 23:00 ska vi se om Venezuela kan repa sig efter förlusten mot Brasilien. Nu väntar svårspelade Colombia i Copa America.

Colombia - Venezuela

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Precis samtidigt som EM 2021 spelas i Europa avgörs också årets Copa America i Sydamerika, denna gång i Brasilien. Men det var egentligen tänkt att Argentina skulle vara det huvudsakliga värdlandet, men coronaspridningen satte stopp.

Det är klart att det här innebär en nackdel för Argentina och för en del andra lag har det också inneburit vissa logistiska problem när man i sista stund har fått ändra om hela mästerskapsplaneringen. Men jag tycker inte att det är någonting att skylla på.

Vad vi vet är att gruppspelet kommer att avgöras i två grupper med fem lag i varje, där fyra lag tar sig vidare till kvartsfinal.

Venezuela kommer att behöva kämpa med näbbar och klar för att kunna ta sig vidare då man har hamnat i en tuff grupp. Men det är mot Ecuador man ska ta sina poäng, kanske inte ens mot Colombia och Peru. Det är för svåra lag att slå. Brasilien hade man som bekant ingen chans mot utan förlorade med hela 3-0 i premiären.

Venezuela har aldrig tagit en medalj i dessa sammanhang och det är inte heller ett landslag som skrämmer nämnvärt. Det gör att jag inte kan se annat än en klar vinst för Colombia här.

Favorit i repris

I den här typen av matcherna brukar spelet att favoriten vinner och håller nollan vara väldigt gångbart. Anledningen är helt enkelt att Venezuela och lag av den digniteten saknar den offensiva spets som krävs för att få in ett mål.

Colombia är också i en fas av turneringen där man inte vill släppa in mål eller motståndarna i matcherna, för att ta säkra poäng och positionera sig väl inför slutspelet. Colombia vinner såklart gärna gruppen före Brasilien, men det absolut viktigaste blir att ta sig vidare som minst trea eller helst tvåa. Då behöver man vinna komfortabelt mot lag som Venezuela.

Colombia vann sin premiär mot Ecuador med 1-0 och även om det kanske inte skrämmer tycker jag att prestationen räcker för att man ska känna att favoritskapet mot Venezuela är motiverat.

Kom också ihåg att Colombia har en namnstark trupp med sig, om än inte lika spännande som i VM 2014 då James Rodriguez fick sitt stora genombrott. Han är inte med i truppen här.

Colombia vinner och håller nollan spelas till 1,83 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

 

Speltips: Colombia vinner och håller nollan
Odds: 1,83
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 23:00, torsdag 17 juni 2021

Jämför odds: