Speltips Colorado Rapids – Seattle Sounders 5/7: Obesegrade

Axel Sjödin Publicerat: 4 juli 2021

Den amerikanska nationaldagen firar vi med två toppmöten från den västra konferensen i MLS. Först ut Colorado Rapids mot Seattle Sounders.

Colorado Rapids - Seattle Sounders

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Som vanligt den fjärde juli så är det fullt av fyrverkerier och under natten mot måndag bjuds vi på en riktig smällkaramell från amerikanska MLS. Serieledande Seattle Sounders besöker Colorado i vad som kommer att bli en väldigt spännande match mellan två av topplagen i den västra konferensen.

Seattle har haft en fruktansvärt bra inledning på säsongen och är efter elva spelade matcher fortfarande obesegrade och toppar ligan med 25 poäng i dagsläget. De är det klart starkaste laget i MLS för tillfället med bra spelare på varje position.

De har fram till förra veckan dessutom haft en otrolig svit på 949 minuter utan att släppa in mål från öppet spel. En och annan straff eller frispark har letat sig in bakom målvakten Stefan Cleveland, men alltså ingen från öppet spel förrän förra helgen mot Vancouver Whitecaps.

Det var alltså anmärkningsvärt nog mot bottenlaget Vancouver som Seattle Sounder plötsligt såg dödliga ut. De låg till och med under i matchen på hemmaplan och även om deras obesegrade svit håller i sig så fick de bara en poäng mot tabelljumbon hemma och den mer imponerande av sina två sviter brutna. Fotboll är lustigt ibland.

Colorado vill utmana toppen

Seattle har i deras senaste matcher inte sett lika vassa ut som de gjort under säsongsinledningen och de var nära att kryssa även mot Salt Lake för snart en och en halv vecka sedan. Colorado Rapids har alltså chansen att bryta deras obesegrade svit då de utan publikrestriktioner för första gången under säsongen välkomnar sin hemmapublik till arenan.

Colorado har länge velat utmana topplagen i MLS men inte riktigt räckt till trots att man har en av de bredare trupperna i ligan. Förra helgen fick de sitt första riktiga test då de ställdes mot Sporting KC på bortaplan, men de misslyckades och fick se den vassa målskytten Daniel Salloi rulla in två mål tidigt, vilket de inte hämtade sig ifrån. Matchen slutade 1-3 och nu väntar nästa tuffa utmaning mot Seattle.

Rapids kommer säkerligen att vara en tuff motståndare säsongen igenom och kanske kan de utmana topplagen på riktigt innan säsongen är över. Trots att Colorado har ett bra hemmafacit samt att Seattle nyligen visat sig inte vara oövervinnerliga så är gästerna det bättre laget rakt av och har haft en fantastisk form.

Vi spelar därmed på att Colorado fortsatt kommer ha problem mot topplagen och att Seattles Raul Ruidiaz kommer att ställa till samma problem som Daniel Salloi gjort veckan innan och att Seattle i värsta fall kan hålla kvar i sin obesegrade svit. För 2.35 spelar vi alltså på Seattle Sounders med pengarna tillbaka vid oavgjort hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Seattle Sounders – Draw no bet
Odds: 2.35
Bolag: Campobet
Spelstopp: 03:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: