Speltips, Copa America, Brasilien – Colombia 18/6: Oddssättarna överskattar brassarna

Spelbloggare Publicerat: 17 juni 2015

Colombia vill ha revansch sedan förlusten i förra årets världsmästerskap och behöver plocka poäng mot Brasilien för att ha en vettig möjlighet att plocka andraplatsen i grupp C. Finns det kraft för det?

Gruppens och två av turneringens favoriter är det som drabbar samman. Ingendera av parterna imponerade direkt i premiären, men Brasilien fick ändå jobbet gjort när tre pinnar plockades efter 2-1 mot Peru. Colombia åkte dock på en helt oväntad torsk mot Venezuela som stod i närmare tvåsiffrigt inför matchen.

I förra årets världsmästerskap möttes dessa två i kvartsfinalen. Brasilien vann med uddamålet (2-1) och det var som det alltid brukar mellan lagen – oerhört jämnt. Lagen har också mötts i en vänskapsmatch därefter och även då plockade brassarna en knapp seger, den gången med ett mål mot noll.

Trots att det var Brasilien som nådde längst i VM, var det Colombia som fångade omvärldens hjärtan med deras härliga, snabba attackfotboll. Ska också påminnas om att Brasilien var värdland och hade således klart bättre förutsättningar.

Dubbelchansen testas

Oddsen på 1×2-marknaden – 2,10-3,50-3,90 – borde vara jämnare än vad de är. Tycker inte det skiljer speciellt mycket mellan lagen och oddsen är närmast identiska från det nämnda VM-mötet – nu är det ju alltså neutral plan och Colombia har Radamel Falcao med, till skillnad från då.

Colombia diskuterades som en stark utmanare till Copa America-titeln, men fick såklart sina aktier försvagade i och med den oväntade premiärförlusten. Ännu är inte hoppet ute, klarar man av att plocka åtminstone en pinne här medan Venezuela inte vinner mot Peru är det öppet race.

Lätt att storfavoriter hackar i premiärerna. Räknar med att Colombia steppar upp nu och att Brasilien på förhand är hyfsat nöjda med ett oavgjort resultat i och med den fina situation man hamnat i.

Och det brukar, som nämnt, vara jämnt mellan dessa två. Innan de två senaste uddamålsvinsterna för Brasilien hade det slutat oavgjort i fyra raka. Under den perioden de matcherna spelades skiljde det dessutom bra mycket mer mellan länderna än vad det gör just nu.

Hade själv, om jag hade haft titeln som oddssättare, pushat upp oddset på ettan i runt 2,40 och därför hittas värdet åt andra hållet. Colombia +0,5 mål asian handicap (detsamma som dubbelchansen X2) synas till 1,83x hos Bet365. Tänkbart att oddset kommer sjunka under dagen.

Speltips:

Speltips: Colombia +0,5 mål asian handicap
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 02:00, natten mot torsdag 18/6
TV / Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Brasilien 2,10 ladbrokes logo
Oavgjort 3,50 williamhill logo
Colombia 3,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,15 mybet logo
Under 2,5 mål 1,76 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: