Speltips, Copa America, Chile – Argentina 4/7: Målskytt hittad i finalen

Spelbloggare Publicerat: 4 juli 2015

Guldtrofén ska delas ut i sommarens Copa America. Värdlandet Chile möter förhandsfavoriten Argentina i huvudstaden och vi har hittat en målskytt. 

Förhandsfavoriter inför turneringen – Argentina har hittills hållit för sitt favoritskap. Trots en tuff start, där man bara fick oavgjort mot Paraguay, fixades förstaplatsen i grupp B efter avslutande vinster mot Uruguay och Jamaica – båda med 1-0.

Melodin har också ljudit målsnålt i turneringen, i alla fall fram till semifinalen. Kvarten vann man med 5-4 mot Colombia på straffar efter 0-0 efter först 90 och sedan 120 minuter. Semifinalen var helt annorlunda och vinstsiffrorna mot Paraguay, vilka man som nämnt spelade oavgjort mot i gruppspelet, blev förkrossande 6-1. Lite förvånande var att Leo Messi inte gjorde ett enda av dessa målen, men tre assister blev det från hans sida.

Chile pekades ut som en av de främsta utmanarna till Argentina om titeln och precis som mot det nämnda motståndet blev det ett kryss – mot Mexiko – och två vinster – mot Ecuador samt Bolivia – i gruppspelet och med det plockades förstaplatsen.

Bortsett från matchen mot Mexiko har försvarsspelet sett oerhört solitt ut. Nollan har hållits i tre av fem matcher, men nu när man ställs mot ett på pappret vassare motstånd och sannolikt inte kommer föra dansen blir det intressant att se om samma försvarsnivå kan hållas uppe.

”Var fenomenal i semifinalen”

Faller för ett odds på målskyttemarknaden. Leo Messi var fenomenal, sanslöst bra, i semifinalen och det var bara marginaler som höll honom borta från målprotokollet. Däremot blev det tre assister och nu är känslan att hans andra mål i turneringen kan komma.

Chile har hittills tillåtits vara spelförande i sina matcher – nu lär det se annorlunda ut. Värdlandet behärskar den offensiva och passningsorienterade fotbollen, men här finns det viss risk att de förlorar i sin egen gren. Argentina malde ner Paraguay, som sett formstarka ut, och lyckas man få in sex baljor mot dem, då borde det kunna bli åtminstone ett par mot Chile.

2,15x för den raka tvåan känns dock lite snålt och istället väljer vi att ge Leo Messi förtroendet som målskytt till 2,40x hos Unibet – runt 40 punkter högre än de flesta andra konkurrenter erbjuder för samma spel.

Messi är, när han är på spelhumör, omöjlig att stoppa och han verkar trivas bra mot just Chile. I de två senaste inbördesmatcherna har han prytt målprotokollet.

Speltips:

Speltips: Leo Messi målskytt ”anytime”
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 22:00, lördag 4/7
TV / Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chile 3,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Argentina 2,15 betsson logo
Över 2,5 mål 2,15 expekt logo
Under 2,5 mål 1,76 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: