Speltips, Copa America, Chile – Mexiko 16/6: De får förtroendet

Spelbloggare Publicerat: 15 juni 2015

Mexiko höll inte alls måttet i premiären av Copa America och nu mot värdlandet Chile är det sannolikt att de får stora problem. Klar etta?

Rubrikerna i mexikansk media kunde ha varit positivare än var de var efter 0-0-matchen mot Bolivia – en match där Chile stod i runt 1,50-1,55x för den raka vinsten strax innan avspark. En hel radda av målchanser skapades, men spelet i offensivt straffområde var uselt. Man borde ha kunnat vinna med två-tre baljor, nu blev det alltså bara en pinne – något som sätter dem i en prekär situation.

– Vi hade vinsten i näven, men var inte kliniska nog. Vi hade två-tre öppna lägen där vi borde gjort det bättre. Deras målvakt stod för en del räddningar men han hade inte behövt bli hjälte. Vi misslyckades och var usla framför mål, sa en tydligt irriterad förbundskapten i Miguel Herrera efter matchen enligt Reuters.

Det Mexiko vi får skåda i denna upplaga av Copa America saknar ett flertal stjärnor; Chicharito, Carlos Vela, Hector Herrera och Giovani dos Santos är fyra av de tyngaste namnen utanför truppen. Utan dessa står man med en hyfsat medioker skara spelare, som inte borde ha någon större möjlighet att skrälla i turneringen.

Vann stabilt i premiären

Värdnationen Chile höll däremot för trycket i premiären och vann med 2-0 mot Ecuador trots en mållös första halvlek. Arturo Vidal stod för ena baljan och Eduardo Vargas fastställde slutresultatet med fem minuter kvar av ordinarie speltid.

Finns stor potential i detta Chile, som har Arsenals målmaskin Alexis Sánchez på topp. Man gjorde ett riktigt bra världsmästerskap förra året, vilket man åkte ut ur i slutspelet efter en strafförlust mot Brasilien. Det finns en stark arbetsvilja i laget samt flera spelare som sticker ut och kan göra det där lilla extra.

Nu är man dessutom stärkta av att spela på hemmaplan och Jorge Sampaoli kan mycket väl bli historisk som första förbundskapten att föra Chile till en vinst i Copa America. Förutsättningarna har hur som helst aldrig varit bättre.

Utan sina största stjärnor och direkt spets kommer Mexiko få det oerhört svårt mot Chile. Ska skilja en del mellan lagen för dagen och 1,88x för Chile -1,0 mål asian handicap (pengarna tillbaka vid uddamålsvinst) är helt okej betalt och synas med en mindre insats.

Speltips:

Speltips: Chile -1,0 mål asian handicap
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 01:30, natten mot tisdag 16/6
TV / Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chile 1,48 expekt logo
Oavgjort 4,33 betway logo
Mexiko 8,50 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,15 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,80 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: