Speltips Coventry – Luton 27/5: Playoff-final

Martin Efvergren Publicerat: 27 maj 2023

Coventry City och Luton Town gör upp om en plats i playoff-finalen om en plats i Premier League till nästa säsongen. Matchen spelas lördag den 27 maj 2023 med avspark kl 17:45 på Wembley Stadium.

Coventry – Luton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Få hade nog trott att Coventry City eller Luton Town skulle ta steget upp i Premier League den här säsongen. Nu är den saken ett faktum och det lär vara en oerhört rafflande batalj på Wembley som stundar dennar lördagskväll.

Viktor Gyökeres Coventry stod för en mycket stark vår i Championship och kunde till slut knipa femteplatsen med endast en poängs marginal ner till sjuan Blackburn. Detta sedan man endast förlorat en enda match på de 17 sista omgångarna.

Den sviten har man nu förlängt till 19 matcher sedan man slagit ut Middlesbrough med totalt 1-0 i playoff-semifinalen. Matchhjälte blev nederländaren Gustavo Hamer då han gjorde dubbelmötets enda mål i den andra matchen i Middlesbrough förra onsdagen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät tillställning

Luton Town har också de en imponerande vårsäsong bakom sig. De avslutade säsongen med 14 raka matcher utan förlust och blev till slut trea i Championship. Totalt spelade man ihop tio poäng fler än Coventry.

I playoffsemifinalens första möte mot Sunderlands fick dock Rob Edwards manskap sin förlustfria svit bruten. Detta sedan man förlorat med 2-1 på bortaplan. I returen kunde man sedan studsa tillbaka och vinna, fullt välförtjänt, med 2-0 hemma på Kenilworth Road.

Coventry och Luton möttes senast i början av februari i Coventry i en jämn tillställning som som slutade 1-1. Även det första mötet i Luton i höstas slutade med delad pott, den gången med resultatet 2-2.

Vi har nu att göra med två otippade PL-kandidater vars goda form är odiskutabel. Luton har emellertid varit det något starkare laget sett över hela säsongen och de gäller också som knappa favoriter inför den här rysaren. Ett rakt spel på att Luton vinner under ordinarie tid ger omkring 2.50 gånger insatsen.

Utgången känns mycket oviss, men mycket talar för att det kommer att bli tight och tillknäppt. Coventry har framförallt varit väldigt solida bakåt då de höll nollan i båda kvalmatcherna mot Middlesbrough. Därmed har man endast släppt in tre mål på de sju senaste matcherna.

Underspelen ligger också lågt i odds och mitt spel blir därför istället att båda lagen inte kommer göra mål. Det spelas till 1.74 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.74
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:45, lördag 27 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo