Speltips Crawley – Leeds 10/1: Målspel

Martin Efvergren Publicerat: 8 januari 2021

Vad Leeds offensiv går för har man visat mot de allra bästa i Premier League och frågan är om Crawley Town kommer ha någon chans att stå emot här.

Crawley – Leeds

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Crawley Town, hemmahörandes i League Two, står inför en intressant utmaning då man ska ta sig an Premier League-laget Leeds i FA-cupen.

Formen är helt klart god då man kommer till den här matchen med en svit på nio matcher utan förlust och två raka segrar. Senast besegrade man Bolton i ligan och i FA-cupen slog man ut AFC Wimbledon för att nå den här rundan.

Leeds, precis som de övriga PL-lagen, går nu in i turneringen. Efter 17 spelade Premier League-matcher och 23 poäng ligger man på en tolfte plats i tabellen, vilket får anses som en klart godkänd knapp första hälft som nykomling.

Man har dock pendlat en hel del i sina prestationer då man spelar ett relativt riskfyllt offensivt spel som ofta har slutat i antingen klara förluster eller klara vinster. Senast föll man med 3-0 mot Tottenham men dessförinnan vann man mot West Bromwich med 5-0, två resultat som är ganska typiska för detta Leeds.

Offensiven är lagens främsta styrkor

Leeds är förstås klara favoriter här då en hemmaseger står i cirka 8.00 gånger pengarna.

Leeds har inte den bredaste truppen för att vara Premier League-lag men till skillnad från flera av de andra PL-lagen som spelar i FA-cupen denna söndag har man ett lite längre uppehåll till nästa match då man möter Brighton först på lördag nästa helg.

Detta faktum bör stärka Leeds chanser här då Marcelo Bielsa har man mindre anledning att rotera sitt lag i någon större utsträckning.

Frågan är huruvida Crawley Town har förmågan att hänga med i Leeds höga tempo och presspel. De är förstås supermotiverade och större under har skett även om det sker alltmer sällan nuförtiden.

Crawleys chanser bygger på att man gör en äckligt disciplinerad insats men – även om man inte har förlorat på åtta matcher – så har defensiven inte varit laget främsta styrka den här säsongen.

Efter 22 spelade ligamatcher har man en målskillnad på 34-28, vilket innebär att man har gjort näst flest mål i serien men att man samtidigt har släppt in lite för många.

På så vis påminner man en del om Leeds som har en målskillnad på 30-33 efter 17 spelade ligamatcher. Detta ger ett snitt på 3.71 mål per match vilket gör dem till det ganska klart målgladaste laget i hela Premier League.

Sammantaget gör detta att jag finner ett bra spelvärde i att det kommer göras en del mål i den här matchen. Mitt spel blir att det kommer göras fler än 3 mål med insatsen tillbaka om det görs exakt 3 mål till mer än dubbla insatsen i vinst.

Speltips:

Speltips: Över 3 mål (asian handicap)
Odds: 2,08
Bolag: Unibet
Spelstopp: 14:30 den 10/1 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: