Speltips Crystal Palace – Bournemouth 13/5: Bortastarka

Martin Efvergren Publicerat: 13 maj 2023

Crystal Palace tar emot Bournemouth i den 36:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 13 maj 2023 med avspark kl 16:00 på Selhurst Park.

Crystal Palace – Bournemouth

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Med tre omgångar kvar att spela står Crystal Palace på 40 poäng, vilket ger en tolfte plats i Premier League. Man är därmed en poäng före Bournemouth som ligger på 14:e plats. Båda lagen har i praktiken säkrat kontraktet till nästa säsong och några större chanser att klättra i tabellen finns inte.

Crystal Palace hade en mycket illavarslande trend innan Roy Hodgson tog över och fick skutan på rätt köl igen. Framförallt var det, den tidigare nästintill obefintliga, offensiven som han fick fart på.

På sistone har dock de här problemen återkommit. Man gjorde visserligen många mål i 4-3-seger mot West Ham i den näst senaste omgången, men i tre av de fyra senaste matcherna har man gått mållösa. Senast i lördags blev det en tät och inte alltför fartfylld tillställning då man föll med 1-0 borta mot Tottenham.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bournemouth är mest motiverade

Nykomlingen AFC Bournemouth har på ett imponerande sätt bevisat att man kan klara sig Premier League utan att spendera miljarder. Nu är man visserligen inte helt klara då man är nio poäng före Leicester och Leeds under nedflyttningsstrecket med nio poäng kvar att spela om. Väldigt mycket talar med andra ord för att Bournemouth kommer att lösa det.

Gary O’Neils manskap har stått för en stark slutspurt med många trepoängare och få kryss. Ser vi till de tio senaste matcherna så har det blivit sex segrar och fyra förluster.

Inför förra helgens hemmamöte mot Chelsea hade man tagit två raka segrar mot bottenlagen Southampton och Leeds. Man stod upp väl även i den här matchen, men föll ändå till slut rättvist med 3-1 efter två sena mål av gästerna.

Crystal Palace och Bournemouth möttes senast på Vitality Stadium på nyårsafton och det var då gästerna som gick segrande med 2-0. När de nu möts igen är förutsättningarna jämna om vi ser till tabelläget, men Crystal Palace gäller som favoriter till ett odds omkring 1.93 gånger insatsen.

Crystal Palace har redan säkrat PL-kontraktet och för Bournemouths del räcker det om de tar en poäng på de tre återstående matcherna. Detta faktum tror jag kan vara det lilla som gör att gästerna kommer med lite bättre fokus. Därtill har Bournemouth varit starka på bortaplan då man vunnit sina tre senaste mot Leicester, Tottenham och Southampton. Mitt spel blir X2 till fina 2.00 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 2.00
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 13 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo