Speltips, Crystal Palace – Everton 13/4: Bryter de sviten?

Spelbloggare Publicerat: 12 april 2016

Ensam onsdagsbatalj från Premier League spelas på Selhurst Park – mellan Crystal Palace och Everton. Så lite som två pinnar skiljer dem åt i tabellen, men skillnaden ska vara större än så och vi hittar spelvärde åt det ena hållet.

Visst känns det som en rätt kall fajt på förhand? Båda parter är nere och tampas på den undre tabellhalvan, dock utan risk att trilla ur serien, så det blir att spela för enstaka platser uppåt eller neråt framöver, under de sju matcherna som återstår.

Gemensamt för såväl Crystal Palace som Everton, är att de är fiaskon utifrån de förutsättningar som fanns på klubbarna inför säsongen. För Everton, som ska vara uppe och slåss om Europabiljetterna och tippades som en utmanare till den absoluta toppen, är situationen såklart ännu värre. Deras spelår har varit ett kolossalt misslyckande.

I FA-cupen, där semifinalerna väntar härnäst, lever dock båda parterna kvar – och just där är också det största fokuset riktat. Förstås.

Everton bättre på bortaplan

Så lite som två pinnar är avståndet från Crystal Palace till Everton på – de sistnämnda med en match mindre spelad – men klasskillnaden är och ska vara större än så. Gästernas trupp är slagkraftig på en helt annan nivå. Det är bristen på stabilitet som satt dem i den här situationen. När det väl klickar, då ser det oerhört bra ut.

Crystal Palace har haft siktet borta från seriespelet sedan en bra tid tillbaka; presterat i cupen, men hade inför uddamålsvinsten över Norwich senast inte vunnit på 14 matcher i serien efter varandra. Sett uruselt ut till största delen.

Finns en annan växel i Everton – och trots ett par betydande avbräck, håller de för en helt annan nivå – och på bortaplan brukar de ofta få ut det. Man trivs bra mycket bättre när motståndarna ska greppa taktpinnen. Resultatraden på resande fot är 5-8-2, vilket kan jämföras med 4-4-8 på hemmaplan.

Har svårt att se Everton förlora mot ett så pass kallt motstånd, även fast formen är sådär, och de spelas med +0 mål (asian handicap) till fullt acceptabla 1,85 x fläsket hos 10Bet eller Bet365.

Speltips:

Speltips: Everton +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, onsdag 13/4
TV:  3sport (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: