Speltips Crystal Palace – Leicester 1/4: Formsvaga lag

Martin Efvergren Publicerat: 1 april 2023

Det är seriens två mest formsvaga lag som möts när Crystal Palace tar emot Leicester City i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 1 april 2023 med avspark kl 16:00 på Selhurst Park.

Crystal Palace – Leicester

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

12 raka matcher utan seger gjorde att Crystal Palace ledning kände sig nödgade att gripa in. Patrick Vieira fick sparken efter förlusten mot Brighton och i kristider är det förstås ingen annan än Roy Hodgson, 75 år, som man ringer in. Tillsammans med Patrick McCarthy ska han nu på nytt försöka gjuta mod i sitt Crystal Palace.

Trenden är oroväckande, men inför den här omgången ligger Crystal Palace trots allt på en tolfte plats i Premier League. Man har med andra ord ett antal lag bakom sig, men avståndet ner till West Ham under strecket är endast tre poäng inför den här omgången. De sistnämnda har också två matcher färre spelade.

Crystal Palace kommer till det här mötet med fyra raka förluster och endast ett enda mål på de fem senaste matcherna. Framförallt behöver den gode Hodgson få fart på offensiven och det är väl inte den förmågan som varit hans främsta styrka de senaste åren.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två pressade lag

Leicester City är nästan lika formsvaga som Crystal Palace. På de fem senaste ligamatcherna har man bara tagit en poäng och man placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket inför den här omgången. På 27 ligamatcher har man tagit 25 poäng totalt och är därmed två poäng efter Crystal Palace som har en match mer spelad.

Leicester inledde säsongen svagt men förtroendet för Brendan Rodgers blev intakt. Därefter höjde man sig successivt och i början av februari såg man ut att vara på gång på riktigt. Två månader senare är man nu tillbaka på ruta ett igen.

Ser vi till inbördes möten mellan Leicester och Crystal Palace är det klar fördel för de förstnämnde. Mötet på King Power Stadium slutade visserligen mållöst, men ser vi till de sju senaste mötena så har Leicester vunnit fyra och Crystal Palace noll.

Viktiga poäng står nu på spel i det här krismötet och utgången känns väldigt oviss. Oddsmässigt gäller Crystal Palace som knappa favoriter men laget har knappt haft ett avslut på mål i de senaste matcherna. Man lyckades visserligen göra ett mål i 4-1-förlusten mot Arsenal senast, men dessförinnan hade man tre raka 1-0-förluster.

Roy Hodgson behöver hitta vägar framåt i det offensiva spelet medan Brendan Rodgers behöver gå tillbaka till grunderna, till en mer riskminimerande fotboll. Läget är pressat och självförtroendet är svagt hos båda och jag tror att det kommer att prägla matchbilden. Mitt spel blir att båda lagen inte kommer göra mål till 1.90 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM – Nej
Odds: 1.90
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 1 april
TV: 
Stream:  viaplay logo