Speltips Crystal Palace – Manchester City 11/3: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 11 mars 2023

En tuff uppgift väntar Crystal Palace då man tar emot Manchester City i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 11 mars 2023 med avspark kl 18:30 på Selhurst Park.

Crystal Palace – Manchester City

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Crystal Palace kryssar sig fram och det var nu ganska längesedan man vann en fotbollsmatch. Trots det håller man sig alltjämt kvar i mittenskiktet av tabellen då man inför den här omgången ligger på en tolfte plats i Premier League.

I lördags kammade man dock noll då man föll med 1-0 borta mot Aston Villa. Detta Doucouré blivit utvisad i början av den andra halvleken. Den förlusten innebär att man nu står på tio raka matcher utan seger. Ser vi till de sju senaste så har man spelat oavgjort i fem av dessa.

Mycket talar nu för att den negativa sviten förlängs då man ställs mot Manchester City. Samtidigt har man kunnat ställa till det för Peps manskap ett par gånger tidigare.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kan Crystal Palace störa igen?

Efter ett visst hack i maskineriet så ser nu Manchester City ut att ha trummat igång igen. Erling Haaland gör inte längre lika sanslöst många mål men det är väl också ganska rimligt att det inte går att hålla uppe takten från i höstas genom en hel säsong.

Resultaten från förra helgen förstärker bilden av att det är Man City och Arsenal som går en duell om ligatiteln. Newcastle stod emot på ett bra stt på Etihad Stadium i lördags, men Man City var stabila bakåt och giftigare när lägena uppstod. Till slut vann man rättvist med 2-0 och är därmed fortsatt fem poäng efter Arsenal i tabelltoppen.

Crystal Palace har som sagt kunnat störa Manchester City i de senaste mötena lagen emellan. Senast vann visserligen de sistnämnda med 4-2, men detta efter att Crystal Palace haft ledningen med 2-0 i halvtid. Av förra säsongens två möten så vann Crystal Palace på bortaplan medan det andra mötet på Selhurst Park slutade mållöst.

Frågan är nu om Patrick Vieiras manskap kan sätta käppar i hjulen för Man City på nytt. Bortsett från historiken som tyder på att fransmannen tycks ha något slags recept på hur man ska ta sig an Guardiolas City så är det inte mycket som talar till hemmalagets fördel.

Manchester City har inte råd att tappa poäng i den här typen av matcher. Trots stor dominans gjorde man det för inte så länge sedan mot Nottingham Forest, men jag tror att man lärde sig en läxa där. Nu har man haft spelledigt i veckan och lär vara fullt fokuserade.

Crystal Palace spelade 0-0 mot Liverpool i sin senaste hemmamatch och man kan säkert hålla ihop det på ganska ett bra sätt även här. Mitt spel blir att Manchester City vinner och att det görs under 3.5 mål totalt till 2.07 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Man City vinner & under 3.5 mål
Odds: 2.07
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, lördag 11 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo