Speltips, Crystal Palace – Norwich 9/4: Skrällpolletter slussas in

Spelbloggare Publicerat: 8 april 2016

En bottenfajt, men inte en speciellt ångestfylld sådan, väntar i Premier League. Crystal Palace och Norwich, som hittas på platserna ovanför strecket, ryker ihop på Selhurst Park. Oddssättarna plitar ut värdens favoritskap som stort. Lite väl stort?

De två klubbarna på platserna precis ovanför strecket, alltså. Fyra respektive sju pinnar skiljer ner till det helröda tabellområdet. Det sistnämnda för Crystal Palace, som också har en match mindre spelad än de flesta konkurrenter i samma skikt, bland annat just Norwich. Ska mycket till för att deras kontrakt ska rivas.

Norwich har studsat upp från den absoluta botten under de senaste veckorna. 0-0 mot topplacerade Manchester City följdes upp av uddamålsvinster mot West Bromwich (b) och Newcastle United (h). På tiden att det vänt efter flera hemska månader. Kan Martin Olsson och hans kamrater förnya kontraktet i förstadivisionen?

Inte samma flyt i Crystal Palace i seriespelet, men semifinalen är ändock nådd i FA-cupen efter att bland annat Liverpool, Southampton och Tottenham skickats ut. Fenomenala skrällar.

Bra betald dubbelchans

Undertecknad håller Crystal Palace som den snäppet bättre parten – de ska kunna mer än att vara inblandade i bottenstriden – men så kalla som de varit i Premier League, vore det rentav osmart att inte lämna förtroendet i pånyttfödda Norwichs famn.

Fokus är alltså helt riktat mot FA-cupen för värden. I serien har 14 (!) raka matcher utan vinst radats upp, varav de allra flesta förlorats. 2-2 i derbyt mot West Ham senast var ett starkt resultat, men det hade aldrig kunnat lösas om motståndarna inte drabbats av en – felaktig – utvisning. 11 mot 11 fanns inte mycket positivt att lyfta fram.

Yohan Cabaye och Connor Wickham är båda tillbaka i Crystal Palace – starka besked. Bra truppstatus för Norwich också, som får tillbaka anfallaren Steven Naismith.

Norwichs prestation mot Newcastle i 3-2-vinsten senast var kanske inte perfekt, men dessa vinster höjer förstås truppmoralen rejält.

1,85 x polletterna för Norwich +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, men med klart högre odds – spelas med glädje.

Speltips:

Speltips: Norwich +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (UNIK: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 9/4
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: