Speltips, Crystal Palace – Sunderland 23/11: Klasskillnaden total

Spelbloggare Publicerat: 23 november 2015

Sunderland och bortaplan – ni vet säkert redan vilken hemsk kombination det är. När nästjumbon ställs mot ett starkt Crystal Palace på Selhurst Park har vi svårt att se annat än att siffrorna ska skjuta i höjden.

Inte bara på bortaplan som det råder bekymmer – annars skulle Sunderland inte hittas på nästjumboplatsen. De bristande kvaliteterna har blivit synade vecka efter vecka, match efter match. Som det sett ut bör inte materialet räcka till för säkrat kontrakt. Misär, katastrof – välj vad ni vill. Illa ser det i alla fall ut.

När man har en resultatrad på 1-3-8 och 13-26 i målskillnad vill jag påstå att det är bättre än man varit förtjänta av. Endast Aston Villa har varit sämre, på pappret, med en mindre inkasserad pinne – men undra inte på om de visat bättre tendenser ute på planerna.

Crystal Palace – i min bok hör de hemma i skiktet mellan mitten och toppen. Om man, som väntas, knåpar ihop tre friska pinnar här, då studsar man upp från tionde- till sjätteplatsen med två ynka pinnar till Europaplatserna. En sådan blir förstås svår att nå, men helt omöjligt ska det inte vara med materialet som finns.

Och under 12 första matcherna har Crystal Palace haft ett rent mardrömsschema, vilket talar ännu starkare för dem i toppstriden nu när det vankas lite enklare matcher framöver. De fem förlusterna som åkts på har varit mot – Leicester, West Ham, Tottenham, Manchester City och Arsenal. Alla i topp sex.

Värden får förtroendet

Det ska inte vara något snack om saken här – Crystal Palace håller klart bättre nivå än ett Sunderland som efter ett par år i följd varit nära att trilla ur förstadivisionen ser ut att få tacka för sina prestationer i finrummet. Extremt svårt att se kontraktet bli räddat trots ”bara” fyra pinnar upp till säker mark.

En liten faktor som talar för Sunderlands favör är att förra årets identiska match vanns med 3-1, men i det omvända var det istället Crystal Palace som vann med ännu mer smickrande siffror – 4-1. Skillnaden ska dessutom vara större nu.

Sunderlands hittills enda vinst i år kom i derbyt mot Newcastle, men då var det ett rött kort som blev skillnaden. I den första halvleken var man oerhört illa ute. Facit på resande fot är fem förluster, varav fyra med minst två baljor, och ett kryss som kom mot jumbon Aston Villa.

På det blir värden förstärkt av att Marouane Chamakh är i skick efter att ha brottats med rejäla skadebekymmer under månader. En fin pjäs att få in i anfallsekvationen.

Crystal Palace -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust vid uddamålsvinst – spelas med glädje till 2,30x hos 10Bet.

Speltips:

Speltips: Crystal Palace -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, måndag 23/11
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Crystal Palace 1,57 williamhill logo
Oavgjort 4,25 unibet logo
Sunderland 6,75 unibet logo
Över 2,5 mål 1,89 redbet logo
Under 2,5 mål 1,96 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: