Speltips Cypern – Georgien 17/6: Fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 17 juni 2023

Cypern tar emot Georgien i den andra omgången av EM-kvalet. Matchen spelas lördag den 17 juni 2023 med avspark kl 20:45.

Cypern – Georgien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Cypern och Georgien har hamnat i en tuff grupp i kvalet till EM i Tyskland 2024. För att ta sig dit krävs att man blir minst tvåa i en grupp där även Spanien, Skottland och Norge ingår.

Cypern är gruppens stora underdog och de fick inte direkt någon drömstart vid den senaste landslagssamlingen. I EM-kvalets premiärmatch borta mot Skottland stod man visserligen upp på ett bra sätt, men det slutade ändå i en 3-0-förlust efter att hemmalaget gjort två mål i slutminuterna.

Ser vi till tidigare kvalspel så hade Cypern det även tufft i det senaste VM-kvalet. Då tog man bara fem poäng på tio matcher och slutade näst sist i gruppen tack vare bättre målskillnad än jumbon Malta.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Georgien är snäppet vassare

Khvicha Kvaratskhelia har satt Georgien på fotbollskartan och skänkt sitt land vissa förhoppningar inför det här EM-kvalet. Man stod också för en ganska bra prestation i den första matchen hemma mot Norge senast. Trots ett tidigt underläge kunde man resa sig i andra halvlek, vilket gav en kvittering till 1-1 som blev slutresultatet. Dessförinnan hade man också besegrat Mongoliet med 6-1 i en träningslandskamp.

Under förra höstens Nations League gjorde Georgien det bra mot något meriterat motstånd. Man vann då sin grupp före Bulgarien, Nordmakedonien och Gibraltar. I det senaste VM-kvalet stod man, bland annat, för en fin prestation hemma mot Sverige, men man var aldrig nära att hota om en topplacering i gruppen.

Om Georgien ska ha någon chans att mäta sig med Spanien, Norge och Skottland så är det här en match man behöver vinna. Man gäller också som favoriter hos spelbolagen till ett odds omkring dubbla insatsen.

En bra dag kan Temuri Ketsbaias Cypern slå nationer som Grekland och Israel, men det är också de två enda segrarna om vi ser till de tio senaste matcherna. Willy Sagnols Georgien har starkare meriter och kommer de upp i sin normala kapacitet bör man ha goda möjligheter att vinna den här matchen. Jag väljer därför att gå för en raka tvåa på den här matchen. Det spelas till 1.96 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Georgien vinner
Odds: 1.96
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, lördag 17 juni 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo