Speltips, Dam-VM, Australien – Nigeria 12/6: Kombinationsspel synas till 5,50x

Spelbloggare Publicerat: 12 juni 2015

Australien och Nigeria, som båda har sina främsta kvalitéer i offensiven, drabbar samman i en match som kan bli helt avgörande för kampen om andra- och tredjeplatsen i grupp D. Allt talar för att det blir målrikt – men var hamnar poängen?

Värdelöst försvarsspel, fantastiskt anfallsdito. Afrikas fotbollsstolthet ”Super Falcons” spelade oavgjort (3-3) mot Sverige i en fartfylld och underhållande batalj på John Scouras Field at Winnipeg Soccer Complex, var även denna match ska spelas.

Man hamnade i en rejäl uppförsbacke och låg under med 0-2 efter de 30 inledande minuterna, vilket stod sig fram till den 50:e minuten när reduceringen kom och bara tre minuter därpå även kvitteringen. Sju minuter efter det kom en ny käftsmäll när de blågula forcerade in 3-2, men i slutminuterna skulle slutresultatet, 3-3, fastställas efter att Francisca Ordega säkert rullat in bollen, en mot en med motståndarkeepern.

Svängigt var det alltså. Värt att påpeka var att de två första målen släpptes på hörnsituationer; den defensiva organisationen var fullständigt katastrofal, vilket också bevisats i tidigare sammanhang. Australiensiskorna är kanske inte de fysiskt starkaste, men ska alltjämt kunna dra stor nytta av de typerna av situationer.

Positiva tendenser i premiären

Australien kammade, som väntat, noll i premiären mot urstarka USA – men helt borta var man absolut inte. Radades upp en hel del möjligheter och med lite bättre skärpa hade det säkert kunnat sluta oavgjort. Trots förlust med två mål, var det positiva besked som visades.

Av den första matchen att tyda bör Australien ha en bra chans på andraplatsen, men då bör man vinna detta – för att sedan ställas inför en ödesduell mot Sverige i den avslutande omgången. Nigerias prestation mot nämnda Sverige var såklart stark, men Australien ska helt enkelt vara starkare.

Framåt har man flera kort som kommer ställa till med enorma bekymmer för motståndarnas svajiga backlinje. Själva påminner man om Nigeria; är offensivt lagda, spelar en fartfylld och typiskt brittisk fotboll.

Svårt att tro att Nigeria fått ordning på sin defensiva organisation på fyra dagar och när de pushar upp positionerna kommer man bli straffade. Att ”Super Falcons” får in åtminstone en balja däremot, det är knappast en högoddsare.

För kombinationsspelet att Australien ska vinna och det bli minst fyra mål i matchen finns till hela 5,50x hos Bwin, vilket kan jämföras med 4,90x hos ComeOn. Finner stort värde i detta spel, runt fem decimaler ner och här slussas en medelsumma in från min sida.

Speltips:

Speltips: Kombinationsspel: Australien vinner & över 3,5 mål
Odds: 5,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 23:00, fredag 12/6
TV / Stream:  tvtolv logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Australien 2,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,75 williamhill logo
Nigeria 2,60 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 1,50 mybet logo
Under 2,5 mål 2,65 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: