Speltips, Dam-VM, Australien – Sverige 17/6: Ladbrokes ute och vimsar totalt

Spelbloggare Publicerat: 16 juni 2015

Svenska landslagets öde ska bestämmas i det stundande världsmästerskapet. I den avslutande gruppspelsmatchen ställs man mot Australien som hittas strax ovanför dem, på andraplatsen. Vi riktar våra blickar och investerar polletterna på över/under-marknaden.

En match av extremt stor betydelse är det vi har framför oss. Om USA, som de väntas, vinner mot Nigeria – då avgör den här vilket av lagen som hamnar på andra- respektive tredjeplatsen. Sverige siktar med andra ord på segern för att vara säker på avancemang.

Australien har spelat ihop tre pinnar och Sverige två. Oavgjort eller en australiensisk vinst skulle med andra ord innebära att ställningarna blir oförändrade i gruppen och annars byter lagen plats i gruppen. Här kan ni läsa mer ingående om de exakta förutsättningarna.

I premiären stod Pia Sundhages damer för en prestation som lämnade stora frågetecken och nära på skapade krisrubriker. 3-3 skrevs slutresultatet mot Nigeria i en match där försvarsspelet var under all möjlig kritik. Fokus tappades och löpningarna slutade tas, vilket bäddade för de insläppta målen i andra halvlek.

Australien förlorade sin premiär mot USA med ett mål mot tre, detta trots att prestationen lovande en del. Det var nästan så att matchen dominerades under perioder, speciellt i den andra halvan av första halvlek, och ett oavgjort resultat hade absolut inte varit orättvist sett till hur spelet faktiskt såg ut. Visades i alla fall att man är att räkna med, även om det faktum att tre mål släpptes in är oroande.

Det mesta talar för målsnålt

Desto bättre resultat löstes av båda parter senast. Sverige visade prov på fantastisk laganda mot en storfavorit i USA; nollan hölls och man fick oavgjort och var inte långtifrån att plocka en trea. Exempelvis hade man en boll i virket. Hur som helst, defensivt var man som ett helt nytt lag jämfört med i premiären.

Australien fick också ordning på sitt försvarsspel och vann med stabila 2-0 mot Nigeria – något som satt dem i en drömsits inför denna match. Här behöver man bara få oavgjort för att få en garanterad plats i slutspelet och vi kommer sannolikt få se ett Australien som, i alla fall inte medvetet, inte vill pressa upp tempot i matchen, såvida de inte hamnar i underläge.

Sannolikt kommer också det bara krävas en pinne för Sverige att avancera vidare, så där lär vi inte få se någon huvudlös offensiv vid ett eventuellt oavgjort resultat in i matchen.

Tycker det mesta talar för att vi får skåda två försiktiga lag och därmed en målsnål tillställning på Commonwealth Stadium. De flesta spelbolagens oddssättare tror detsamma, men Ladbrokes tänker helt annorlunda och är ute på oerhört tunn is. De betalar dubbelt för att det ska bli max två mål i matchen medan de andra anser undern vara favorit.

Det är alltså med gott samvete vi kliver in på underspelet…

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 02:00, natten mot onsdag 17/2
TV / Stream:  tvfyra logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Australien 3,80 ladbrokes logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Sverige 2,05 betsson logo
Över 2,5 mål 1,95 williamhill logo
Under 2,5 mål 2,00 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: