Speltips, Dam-VM, Brasilien – Australien 21/6: Generöst betalt på mållinan

Spelbloggare Publicerat: 21 juni 2015

Ännu en åttondelsfinal i det stundande världsmästerskapet i Kanada väntar. Söndagens eftermiddagsbatalj står Brasilien och Australien för och där håller vi ena parten som klart starkare än den andra.

Australien kan och ska vara nöjda över prestationerna i gruppspelet, där man till slut hamnade på andraplatsen, bakom Tyskland och framför Sverige. Gruppen etiketterades som ”dödens grupp” och det sätter fingret på hur bra man faktiskt gjort det.

Dock ska det påminnas om att Sverige antingen övervärderades enormt av oddssättare och tyckare eller rentav underpresterade enormt. Nigeria höll väl ungefärlig väntad nivå – Australien var i min bok den positiva överraskningen. Alen Stajcic fogar över en trupp som får ses som mycket talangfull, men samtidigt kanske inte fullt utvecklad. Tror flera av spelarna kommer ha sin karriärspeak sisådär två-tre år.

En vinst, ett kryss och en förlust blev facit för Australien och även om prestationen mot USA, vilka man förlorade med 1-3 mot, inte direkt var dålig fick man ändå erkänna lite färg. Mot de starkare nationerna lär man få det svårt att stå upp emot.

Överspelet bättre än raka vinsten

Och ja, Brasilien är tveklöst en av de här starkare nationerna. De toppade gruppspelet – bestående av Sydkorea, Spanien och Costa Rica – utan en enda tappad pinne eller insläppt mål. Inte så att mål östes in, två av matcherna vanns med 1-0 och övrig med 2-0.

Men vi vet att det finns extrem kvalité i den brasilianska offensiven, vilken toppas av Rosengårds briljanta bolltrollare Marta. När Australien står på andra sidan planhalvan borde en proppen ur-effekt kunna vara runt hörnet.

Som vi fick se, trots att Australien hängde med bra i svängarna mot USA och skapade flertalet målchanser blev man ändå rejält sårade när tempot trappades upp. Här ska det skilja en nivå mellan lagen, även om Australien kanske kan komma att utmana den absoluta toppen om ett par år. För nu har man sannolikt gjort sitt.

Raka vinsten finns till 1,75x och trots att Brasiliens defensiv sett oerhört solid ut hittills ska det inte ses som en omöjlighet att Australien ska kunna lösa två baljor – att de släpper in färre än dito tror jag däremot inte.

Att Lydia Williams släppte in ett tillsynes enkelt mot Sverige kan också sitta kvar i huvudet lite. Hon känns inte som den starkaste burväktaren i mästerskapet…

Brasilien över 1,5 mål står i trevliga 1,90x hos Titanbet och det är tveklöst i överkant. Synar gladeligen spelet till de siffrorna.

Speltips:

Speltips: Brasilien över 1,5 mål
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, söndag 21/6
TV / Stream:  tvfyrasport logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Brasilien 1,75 titanbet logo
Oavgjort 3,75 williamhill logo
Australien 5,00 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 2,05 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,80 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: