Speltips, Dam-VM, Brasilien – Spanien 13/6: De är numret större – vinner bekvämt?

Spelbloggare Publicerat: 12 juni 2015

Spanien föll för trycket i premiären och ska nu försöka skrälla mot Brasilien, vilka höll för ditot. Ska skilja en del mellan dessa parter och sydamerikanerna får förtroendet i Montréal.

Spanjorskorna stod i runt 1,15x innan avsparken i premiären mot Costa Rica; fick också in matchens första mål redan i den 13:e minuten, och då trodde väl egentligen alla att det var avgjort. Men bara sekunderna därpå kunde Costa Rica, helt oväntat, kvittera och 1-1 blev också slutresultatet trots ett stort spelmässigt övertag av Spanien, vilket bara blev större desto närmare klockan tickade upp mot 90.

Starkt av Costa Rica, eller svagt av Spanien? Lite blandat, såklart – men spanjorskorna vet att de måste vinna den här typen av matcher. Nu är det ändå förvisso allt annat än kört i jakten på en slutspelsplats, däremot lovar prestationen inte mycket positivt för framtiden. Trodde tveklöst att vi skulle få se mer från Spanien, speciellt efter succén (nåja) i EM 2013.

Bristen på VM-rutin kan innebära problem. Fortfarande lite svårt att veta var vi har dem på den här nivån. Undertecknad ser en möjlig flopp i Spanien.

Vinner bekvämt?

Brasilien hade problem med Sydkorea, men lyckades ändå vinna med 2-0. Maskinen hackande under perioder och sett till antalet chanser åt båda håll var fullpottaren allt annat än skriven i sten. Nervknutarna släppte något i den andra halvleken och när den spektakulära stjärnan Marta iskallt rullade in det andra målet i den 55:e minuten kändes det avgjort. Med den struten blev hon också den bästa målskytten i VM någonsin på 15 gjorda baljor.

Ändå styrkebesked att klara av att vinna med två mål trots halvdant spel. Nämnda Marta och hennes kollega Christiane bildar turneringens kanske starkaste anfallspar. Dessa två kommer ställa till med bekymmer mot ett mediokert spanskt försvar.

Både Spanien och Brasilien vill vara spelförande och det är den filosofin som de bemästrar främst. Liten risk att de slår ut varandra på sätt och vis, men Brasilien borde lämna arenan med en ny trea, sannolikt en stabil sådan. Spanjorskorna får smaka på sin egen medicin och det kan bli svårhanterat…

Brasilien -1,0 mål asian handicap (pengarna tillbaka vid uddamålsvinst) är acceptabelt till 2,06x, vilket erbjuds av ComeOn.

Speltips:

Speltips: Brasilien -1,0 mål asian handicap
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 22:00, lördag 13/6
TV / Stream:  tvtolv logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Brasilien 1,62 williamhill logo
Oavgjort 4,10 betsafe logo
Spanien 5,65 comeon logo
Över 2,5 mål 1,91 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,95 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: