Speltips, Dam-VM, Frankrike – Colombia 13/6: ”Les Blues” något stora favoriter

Spelbloggare Publicerat: 12 juni 2015

En av förhandsfavoriterna till att vinna världsmästerskapet i Kanada, Frankrike, står mot ett klart sämre Colombia på Moncton Stadium. Känslan är dock att favoritskapet blivit lite väl stort och vi faller därför för en viss handikapplina.

Frankrike har en historia att misslyckas i de stora mästerskapen, trots att en handfull världsklasspelare finns och funnits i truppen. Spelare för spelare är man kanske bäst i årets VM, men det handlar om att få ihop det – och framförallt skapa en vinnarmentalitet.

De offensiva pjäserna är fruktade av alla motståndare. Engénie Le Sommer och Gaëtane Thiney är två av undertecknads favoriter och det var just Le Sommer som prickskjöt in matchens enda balja mot England i premiären.

Missade själv matchen, men rapporter talar om en chanssnål tillställning som sannolikt avgjort striden om förstaplatsen i gruppen. Det öppnar dock upp för att Colombia eller Mexiko kan lyckas snuva britterna på andraplatsen.

Trots delikatessen till mål imponerade inte Frankrike nämnvärt. En anonym prestation och eventuellt kommer kanske det här mästerskapsspöket visa ansiktet igen?

Colombia kan skrälla

Colombia saknar en del stjärnor i sin VM-trupp, men är ändå i Kanada med en sådan som ska kunna fixa åtminstone en slutspelsplats. Smått underskattade i min bok, faktiskt. Finns flera starka pjäser som kan hålla skeppet över ytan, i alla fall i defensiven och på mittfältet. Lite uddlöst framåt, möjligen.

I förra årets Copa America Feminina plockades en silvermedalj och där visade man prov på ett mycket solitt försvarsspel – minst mål släpptes in i hela turneringen. Organisationen är stark och sannolikt klarar de av att bevisa det även här.

I premiären fick man oavgjort (1-1) mot Mexiko i en mycket fysisk kamp. Mexiko hade första halvlek, Colombia andra och krysset får ses som rättvist. Kan säkert skickas upp en hel del ostskivor om Colombia fortsätter spela lika hårt i duellspelet, men det kan kanske vara ett framgångsrecept mot ett tekniskt bättre Frankrike.

Självklart ska Frankrike vara favoriter, stora sådana – men Colombia känns inte som det laget som blir totalt utklassade i årets världsmästerskap. 1/2-0 känns som gångbara resultat och Colombia +2,5 mål asian handicap spelas till 1,90x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Colombia +2,5 mål asian handicap
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, lördag 13/6
TV / Stream:  tvfyrasport logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frankrike 1,12 williamhill logo
Oavgjort 10,00 betway logo
Colombia 31,00 unibet logo
Över 2,5 mål 1,53 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,65 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: