Speltips, Dam-VM, Holland – Kanada 16/6: Oddssättarna stirrar blint på resultattavlan

Spelbloggare Publicerat: 15 juni 2015

Grupp A är helt öppen inför den avslutande omgången – alla fyra kan avancera vidare till slutspelet och när värdnationen Kanada tar emot mot Holland på Stade Olympique håller vi dem som klara favoriter.

Mästerskapets jämnaste grupp. Tre pinnar skiljer ettan Kanada och fyran Nya Zeeland åt – två matcher har slutat med 1-0-vinster och övriga två mållöst. Skulle vi bjudas på en rejäl skräll i denna match, att Holland vinner, skulle Kanada kunna hamna på tredjeplatsen, vilken inte helt säkert leder till slutspelet – men det hänger även på resultatet i den parallella bataljen mellan Kina och Nya Zeeland.

I min bok är Holland en av de största besvikelserna i mästerskapet hittills. Visst, man står på delad andraplats med Kina men premiärvinsten mot Nya Zeeland var allt annat än ohotad, exempelvis friade domaren en situation som kanske borde lett till straff för Nya Zeeland i slutminuterna. Prestationen – halvdan.

Nu senast, mot Kina, blev man totalt utspelade. Bortsett från de inledande 15 minuterna var det Kina för hela slanten – med marginalerna på sin sida såg man också ut att lämna Commonwealth Stadium med en pinne, men helt rättvist kom baklängesmålet i den första stopptidsminuten. Hade mycket väl kunnat bli större siffror.

Kanada bryter målsnåla trenden

Trots att Kanada inte imponerat fullt ut heller, innehas förstaplatsen på fyra inspelade pinnar. Skulle det bli oavgjort här, då blir det en andraplats som sämst – vinst och man står kvar uppe på kullen, för att få ett bättre utgångsläge inför slutspelet.

Finns ännu en växel för Kanada att sätta i, och den borde komma snart. Inför hemmapubliken bör man kunna komma en bra bit, även om man är en bit bakom de allra bästa landslagen i turneringen. Därför känns det här som en mycket passande uppgift.

Holland kommer, som nämnt, från en katastrofal prestation mot Kina, där det mer eller mindre var ett mirakel som såg till att det var mållöst så pass långt in i matchen. Kanada har saknat effektivitet i de första matcherna, men också marginalerna framåt – tvärtom defensivt. Att skapa målchanser, om holländskorna inte kliver ut som ett helt annat lag från senast, lär inte bli speciellt svårt.

Tvåan är nere i så lite som 1,67x medan Kanada över 1,5 mål finns till 2,10x. Känslan är att oddssättarna tittar alltför mycket på pappret och inte tagit hänsyn till hur gruppspelsmatcherna sett ut och det sistnämnda spelet är ett spelbart alternativ. Testas med en medelsumma.

Speltips:

Speltips: Kanada över 1,5 mål
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 01:30, natten mot tisdag 16/6
TV / Stream:  tvfyra logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Holland 6,00 williamhill logo
Oavgjort 3,60 betway logo
Kanada 1,67 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,38 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,61 betsafe logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: