Speltips, Dam-VM, Japan – England 2/7: Överodds på målmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 1 juli 2015

Semifinal nummer två ska spelas i världsmästerskapet i Kanada. Den åtråvärda finalbiljetten står på spel och vi väljer att satsa polletterna på målmarknaden.

Det erfarna och stabila Japan är ensamma i mästerskapet att ha kammat fullt i varenda match – och intressant är att varenda match vunnits med uddamålet, 1-0 eller 2-1. De länderna som hittills avverkats är Schweiz, Kamerun, Ecuador, Holland och Australien – inte några slagpåsar överhuvudtaget.

Nu är det en match kvar till en eventuell final och spelarna, vilka flertalet av dem var med och vann VM för fyra år sedan, står starkt; vinner utan att direkt briljera. Exempelvis i kvartsfinalen mot Australien fick man vänta till så sent som i den 87:e minuten innan det första och sista målet kom. Stor matchhjälte, Mana Iwabuchi som hoppade in i mitten av den andra halvleken. Var inte den mest spektakulära segern, men prestationen räckte ändå.

England kom på andraplatsen i gruppspelet, på sämre målskillnad än ettan Frankrike efter vinster mot Mexiko och Colombia och förlust mot just Frankrike. I åttondelen vände man och vann mot England i den andra halvleken – en match där man bara växte med tiden, ja, lite som i hela mästerskapet. Därefter väntade Kanada och trots att man slog ur underläge, skrevs segersiffrorna 2-1 efter två tidiga baljor.

Frågetecken för Englands defensiv

Japan är och ska vara oddsfavoriter. De är snäppet vassare på pappret, men England har även de rutinen och skickligheten att kunna skrälla sig hela vägen. Att komma ut som de gjorde i kvarten mot värdlandet Kanada tyder på enorm styrka och självförtroende i truppen.

1×2-marknaden står i 2,10-3,30-4,33 och känslan är att, om än det knappa, värdet hittas i England. De flesta spelen i deras favör är tänkbara, men vi tycker att ännu finare siffror erbjuds på målmarknaden.

Underspelet på 2,5-målslinan är favorit kontra övern, och det köper jag alla dagar i veckan – men att det ska vara så här stor skillnad är svårt att förstå.

Englands matcher har trots allt varit målrika och fyra av fem har klivit över den nämnda linan medan statistiken för Japan är två av fem över.

Tycker Englands offensiva spel imponerat mer än väntat och samtidigt finns det vissa frågetecken i backlinjen. Mot de bättre lagen, vilket Japan får betraktas som, kan man få det svårt att stå emot. Japan ser solitt ut, men är absolut inte omöjliga att få hål på. Skulle de få in första baljan och England tvingas kliva på offensiven – då kan målsiffrorna skjuta i höjden.

Spelar alltså över 2,5 mål till 2,75x hos William Hill.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,75 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 01:00, natten mot torsdag 2/7
TV / Stream:  tvfyra logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Japan 2,10 betway logo
Oavgjort 3,30 mybet logo
England 4,33 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,75 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,53 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: