Speltips, Dam-VM, Tyskland – Sverige 20/6: Råder liten skrällchans i åttondelsfinalen

Spelbloggare Publicerat: 19 juni 2015

Den sista livlinan räddade Sverige – nu vankas det VM-slutspel och i åttondelsfinalen ställs man mot förhandsfavoriten till titeln, Tyskland. En omöjlig uppgift, eller?

Tips: Testa Paddy Power idag, de matcher ert första spel med ett gratisspel till samma värde, max €100. Klicka här för att låsa upp kampanjen.

De svenska damerna fick fira rejält när Brasilien fick in 1-0-målet mot Costa Rica i den 83:e minuten – ett mål som slussar dem vidare hit till åttondelsfinalen. Men man hade kunnat ställas mot trevligare motstånd, milt uttryckt.

Världsettan Tyskland är favoriter att vinna hela mästerskapet och stod inför turneringen i mindre än tredubbelt för det. De blev lottade in i en av de enklaste grupperna; krossade Elfenbenskusten med 10-0, Thailand med 4-0 och fick däremellan oavgjort mot Norge.

Det första, stora hindret väntar alltjämt. Slagpåsarna krossades, men att bara få oavgjort mot Norge lämnar faktiskt en del att önska – prestationen som resultatet. Första halvlek dominerades fullständigt och skottstatistiken var på häpnadsväckande 19-1 och det stod, helt rättvist, 1-0 i halvtid. Andra halvlek hade ett helt annat ansikte; det var jämnare och med cirka 30 minuter kvar att spela spikades slutresultatet efter ett fint frisparksmål från Maren Mjelde.

Vann med 4-2 i Algarve Cup

De svenska damerna har inte imponerat på undertecknad, sannolikt på ytterst få. Tre oavgjorda är facit i matcherna mot Nigeria, USA och Australien, vilket gav en tredjeplats och precis en slutspelsbiljett. Förbundskaptenen Pia Sundhage är hårt pressad på sin post. Mycket möjligt att hon lämnar efter mästerskapet, en stor del beroende på resultatet såklart.

Varningssignalerna kom upp redan i premiären mot Nigeria. Försvarsspelet var under all möjlig kritik och hela tre mål släpptes in, i USA-matchen såg det desto bättre ut med fantastiskt kollektivt jobb – men i den avslutande matchen var det, i alla fall nästan, tillbaka på ruta ett. Oavgjort är förvisso inte ett helt bedrövligt resultat, däremot var nivån i passningsspelet på ren amatörnivå och få målchanser skapades till följd av detta.

Som ni förstår, Tyskland är och ska vara stora favoriter, men känslan är att de blivit lite väl stora sådana. Svenskorna fixade ju kryss mot världstvåan USA och tyskorna fick bara dito mot Norge, som får betraktas vara sämre eller kanske på samma nivå som Sverige.

Lagen möttes faktiskt bara för cirka tre månader sedan och då vände Sverige 0-2 till 4-2 i Algarve Cup, vilket såklart ökar självförtroendet och tron på den egna förmågan till denna batalj.

– Alla lag går att slå. Har vi en bra dag så kan det se bra ut som det gjorde mot USA. Vi har blandat och gett hittills i VM, säger Therese Sjögran till TT inför matchen.

Och ja, helt borta ska man inte vara. Tyskland kan vinna med storsiffror, men insatsen mot USA visar också på att det kan bli jämnt. Vi får hålla tummarna för att svenskorna vaknar på rätt sida och spelar att Sverige ska avancera vidare i slutspelet till lite väl höga 5,75x hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Avancerar vidare: Sverige
Odds: 5,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 22:00, lördag 20/6
TV / Stream:  tvfyra logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tyskland 1,40 betway logo
Oavgjort 4,75 ladbrokes logo
Sverige 9,00 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,87 bwin logo
Under 2,5 mål 1,95 comeon logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: