Speltips, Dam-VM, USA – Japan 6/7: Fortsätter spelen pricka rätt ända in i kaklet?

Spelbloggare Publicerat: 5 juli 2015

En vinnare ska koras, endast finalen återstår. USA står mot Japan och de förstnämnda ställs ut som klara favoriter – lite väl klara?

Det är en repris på det förra världsmästerskapets final, ett identiskt möte. Då vann Japan på straffar efter att de 120 spelade minuterna summerades ihop till ett 2-2-resultat. Mycket har hänt sedan dess, men båda parterna är fortfarande av total världsklass och inte minst i Japan finns det ett flertal spelare som faktiskt var med och vann finalen 2011.

Japan är de enda som vunnit alla sex matcher inom 90 minuter i mästerskapet, intressant är också alla varit med uddamålet; tre med 1-0 och tre med 2-1. Länderna som hittills besegrats är Schweiz, Kamerun, Ecuador, Holland, Australien och i semifinalen – England, vilka man vann mot tack vare ett självmål i den andra stopptidsminuten.

USA har vunnit fem av sex matcher medan övrig – faktiskt mot Sverige – slutade oavgjort (0-0). Gruppspelet toppades och i slutspelet har matcherna mot Colombia, Kina och Tyskland bockats av som vinster. Förutom i premiären, vilken vanns med 3-1 mot Australien, har man hållit nollan i alla matcher.

Generöst betalt för skrällen

Som väntat är USA klara oddsfavoriter, men att den raka ettan är nere och cirkulerar runt 1,75-1,80 är helt omöjligt att förstå varför. Hade inte ens köpt den till dubbelt betalt och då är det alltså tveklöst var vi hittar värdet.

USA är fruktat starka och visat fantastisk form i mästerskapet, men så är även fallet för förra upplagans vinnare, Japan – ett Japan vars defensiv är oerhört svår att få hål på. De har såväl rutinen som kvalitén att kunna ställa till med en skräll i Vancouver.

Tittar vi på de sex senaste inbördesmötena har Japan vunnit två, USA två och övriga slutat oavgjort. Helt jämnt strå där med andra ord.

I semifinalerna prickade båda våra spel till oddsen 2,15 och 2,75x. Nu får vi makalösa 2,20x för dubbelchansen X2 (rättas vid oavgjort vid fulltid eller Japan-vinst) och undertecknad ser värde minst tjugo punkter neråt. Skruvar därmed upp insatsen till en bra bit över medel och hoppas att den fina spelformen i mästerskapet sitter i.

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen X2
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 01:00, natten mot måndag 6/7
TV / Stream:  tvfyra logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
USA 1,80 mybet logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Japan 5,25 titanbet logo
Över 2,5 mål 2,67 unibet logo
Under 2,5 mål 1,55 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: