Speltips, Dam-VM, USA – Sverige 13/6: Ska råda klasskillnad

Spelbloggare Publicerat: 12 juni 2015

Pia Sundhages damer står inför en oerhört svår uppgift mot en av förhandsfavoriterna till att vinna mästerskapet, USA, i gruppspelets andra omgång. Finns det verkligen kvalité att hålla emot?

Vårt första speltips från mästerskapet var i just Sveriges inledande match mot Nigeria, där vi kunde räkna in en vinst på Nigeria +1,5 mål asian handicap till 1,85x efter slutresultatet 3-3. Vi varnade för kvalitén i den svenska truppen och att den kanske inte är så bra som allmänheten vill tro – och verkar få rätt i analysen.

Det var en match som hade kunnat sluta hur som helst. Chanserna avverkade varandra på löpande band, åt de båda hållen. Tack vare två hörnmål mot ett oorganiserat försvar ledde Sverige med 2-0 efter de inledande 45 minuterna, men i andra halvlek var det Nigeria som var klart bättre och 3-3 får ses som ett rättvist resultat.

Inför mästerskapet försökte också förbundskapten Pia Sundhage sänka förväntningarna på laget; att man slår ur underläge och inte ska betraktas som en av favoriterna till titeln. Och ja, varken det spelmässiga eller resultatet lämnade positiva besked för framtiden, inte minst när Nigeria anses vara gruppens svagaste landslag.

Vinner med minst två måls marginal

USA är, som nämnt, en av förhandsfavoriterna till att vinna mästerskapet och höll för förväntningarna i premiären mot Australien, vilken vanns med stabila tre mål mot ett. Var kanske inte en prickfri prestation, men omvärlden blev ändå varnade om den fantastiska spets som finns.

Den blågula backlinjen var trög och osynkad mot Nigeria; stötte och föll i fel situationer. Mellan försvarslinjen och mittfältet fanns stora ytor att operera på och nu väntar ett sylvasst USA och det bäddar för en mardröm, om man inte rycker upp sig rejält.

Christen Press, den blixtsnabbe anfallaren, kommer kunna såra Sverige rejält med sitt smarta djupledslöpande och att det är en tacksam roll hon har med de fantastiska passningsspelarna som finns runtom henne.

Blir problematiskt för Sverige, det här. Ska skilja flera nivåer mellan lagen och att USA vinner med minst två baljors marginal känns mycket troligt. Garanterat är det hur som helst av värde till fina 2,15x. Bäst odds finner ni hos Bet365 i skrivandets stund.

****

Tror ni på Sverige? I så fall kan vi tipsa om ett roligt kombospel från Betway som ger hela 13 gånger pengarna. Lotta Schelin gör mål anytime och Sverige vinner betalar hela 13,0. Vi väljer vårt handikappspel på USA men för er som inte är övertygade antar jag att detta kombospel lockar.

Saknar ni konto hos Betway får ni dessutom ett gratisspel värt 500 här.

Speltips:

Speltips: USA -1,5 mål asian handicap
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 02:00, natten mot lördag 13/6
TV / Stream:  tvfyra logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
USA 1,40 ladbrokes logo
Oavgjort 5,00 betway logo
Sverige 8,00 unibet logo
Över 2,5 mål 1,56 unibet logo
Under 2,5 mål 2,55 betsafe logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: