Speltips Danmark – Belgien 5/9: Tungt möte

Simon Pålsson Publicerat: 3 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

A-divisionen åker vidare med det tunga mötet mellan Danmark och Belgien, som spelas lördagen den 5 september 2020 i UEFA Nations League.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är äntligen dags för lite danskt landslagsfotboll igen, och för många svenskar finns det såklart en speciell relation till grannlandet i sydväst. Det här är på många sätt ett landslag som påminner om det svenska, och som sympatiskt nog slår lite ur underläge.

Nu finns Danmark med i A-divisionen och känslan är utan tvekan att man hör hemma här. Det är en synnerligen stark trupp man har att tillgå, även om man nu kommer att behöva spela mot tufft motstånd direkt när Belgien väntar.

Eftersom det inte har spelats landslagsfotboll på nästan ett år är det inte lätt att veta var vi har lagen, och inte blir det enklare av att Danmark nu kommer till matchen med nytt ledarskap. Kasper Hjulmand har tagit över som ny förbundskapten efter den oerhört populära Åge Hareide. Hur ska det gå?

Belgien är som bekant ett av världens bästa landslag, och det känns som att ingenting pekar på att man skulle slå av på takten nu. Snarare tvärtom.

Belgien är bättre

För svensk del är det lite intressant att följa Anders Christiansen, som åter finns med i den danska landslagstruppen och möjligen kan få speltid på mittfältet. Som bekant är han en av den allsvenska fotbollens bästa spelare, och nu lagkapten i överlägsna serieledarna Malmö FF.

Nu är konkurrensen ganska tuff på mittfältet, men med en ny förbundskapten vid rodret kanske det kan vara läge för AC att slå sig in. Att det är en spelare som har kvaliteter som kan hjälpa de flesta lagen råder det ingen tvekan om – men det är också rimligt om det går andra spelare före.

Vad man ska ha med sig är att Andreas Skov Olsen har fått slänga in den så kallade handduken och inte finns med i den annars starka truppen. Detta på grund av en skada. Därmed kommer inte talangen från italienska Bologna att kunna stärka laget.

I den belgiska truppen finns det en rad tunga tapp, inte minst då Kevin De Bruyne förväntas stå utanför laget av personliga skäl. Anledningen är att han och hans fru väntar barn, och att det är nära födsel. I övrigt rapporteras det om att Nacer Chadli, Dedryck Boyata, Divock Origi och Hendrik van Crombrugge inte spelar. Det är flera tunga tapp, men också ett starkt lag som går att ställa på banan.

Det mesta talar för mål i den här ganska avslappnade matchen.

Över 2,5 mål spelas till 1,80 gånger smeten hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, lördag 5 september 2020
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo